zanett1985,
to nie tak, że lekarz dał psu złe tabletki, te które Twój pies bierze są stosowane w ostrych stanach widocznie taka była potrzeba, możesz zmienić na inne do podawania ciągłego, wątroba się regeneruje ale to trochę potrwa.
Link do bardzo dobrego opisu i efektów leczenia:
http://www.vetexpert.pl/towarzyszace/ve ... oby-u-psow
Mięsko może być z indyka, kurczaka, wołowe, ryby byle by było nie zbyt tłuste z powstałych z gotowania rosołów dużą ilość tłuszczu usuń, natomiast rosół dodaj i koniecznie warzywa oraz wypełniacz.
Proszę o pomoc...chora watroba i jakie zywienie?
-
No zamierzam za jakieś dwa miesiące zrobić znowu badanie czy jest poprawa, wiec pozostaje tylko kurczak i indyk... Żadne wołowe?
współczuję wiem jakie to przeżycie jak coś się dzieje nie tak ze swoim zwierzakiem... Nurtuje mnie tylko zmiana tych tabletek heparegen na inne... Niby są nie za dobre ale każdy przecież ma inne Danie i teraz niewiem czy je zostawić czy zmienić...?
współczuję wiem jakie to przeżycie jak coś się dzieje nie tak ze swoim zwierzakiem... Nurtuje mnie tylko zmiana tych tabletek heparegen na inne... Niby są nie za dobre ale każdy przecież ma inne Danie i teraz niewiem czy je zostawić czy zmienić...?
-
DZIEKUJE Retriver za odpowiedz no wet mówi ze tak źle nie JEST ta wątroba ale coś zaczyna się dziac dlatego spytalam czy nie są szkodliwe dla psa bo proponowano mi tu również inne leki. OPIS naprawdę ciekawy i wyczerpujący... właśnie zmieniam jej jedzenie, są opory... Ale czasami ulega tak jak np wczoraj karmie mięsnej hepatil
-
Byłam dziś u weta i poprosiłam żeby zmienił mi karmę z Royal hepatic na inną a on powiedział ze nie ma takiej opcji, że mam ja głodzic aż zacznie sama ja jeść. Nie mówiłam mu ze podaję jej gotowane mięso z ryżem i warzywami bo mi nie pozwolił dawać jej nic do jedzenia bo to tylko wszystko pogorszy niewiem juz co mam robić... Może jestjinna karma sucha na wątrobę prócz Royal? Bo ona tej karmy strasznie nie lubi i napewno jej nie będzie jadła a tylko zaglodze ją na śmierć
Fajny wet, skoro mówi - głodzić aż sama zacznie jeść. U kota po trzech dniach doprowadziłby do stłuszczenia wątroby.
Lena ma rację - pies musi jeść, organ musi pracować, a gotowane jest lekkostrawne i co najważniejsze bez konserwantów, sztuczności itd. To takie małe plastikowe świństwo wyniszczające potajemnie organizm.
Dawaj gotowane, do tego starte jabłka, trochę gotowanych ziemniaków utłuczonych i ostropest.
Lena ma rację - pies musi jeść, organ musi pracować, a gotowane jest lekkostrawne i co najważniejsze bez konserwantów, sztuczności itd. To takie małe plastikowe świństwo wyniszczające potajemnie organizm.
Dawaj gotowane, do tego starte jabłka, trochę gotowanych ziemniaków utłuczonych i ostropest.
-
Tym bardziej ze mój weterynarz wie ze mam. Strasznie upartego psa, że jeżeli nie lubi tej karmy to nie będzie jej jadła a każe ja głodzic bo niby zacznie dzięki temu ja jeść. Nie mam sumienia glodzenia zwierząt, robię jej te gotowane jedzenie oczywiście mięsko 60% reszta to raz makaron +warzywa i pies jje jak szalony trochę mnie uspokoiliscie swoimi odpowiedziami bo nie chciałabym zrobić psu krzywdy, gdyby miało to jej zaszkodzić. Za miesiąc tylko sprawdzę ponownie wyniki czy się nie pogorszyły i będę karmila według Waszych wskazówek bo inaczej to zaglodze psa na śmierć...
-
A mam pytanie, czy na stronie sklepu krakvet.pl mogę zakupić próbki karm na wątrobę? Bo nie chcę kupować całego opakowania, bo nie wiem która jej zasmakuje, bo dodatkowo dawalabym jej karmę plus jedzenie ale nie chce kupować całego worka bo cały Royal leży nietkniety juz :-/
próbki sporadycznie się pojawiają teraz już bardzo rzadko nie wolno ich sprzedawać. Najlepiej kup małe opakowania 2-4 firm z dietą stosowaną przy chorobach wątroby , lekarz wcale się nie myli i nie mówi źle radząc przegłodzenie psa. U psa tak można u kota nie wolno. Ja swojego tak nauczyłem jeść suche jedzenie i jest po kastracji suczką i wygląda szuplutko , pięknie.
-
Kupiłam ze sklepu krakwet Hills na wątrobę i jestem taka szczęśliwa bo moja psinka jje ją jak szalona dodatkowo jak jej robiłam gotowane mięsko to zalalam karmę wywarem z mięska i warzyw i tak jej ta karma smakuje ze jadła by ją aż by się przejadla Super ze jest takie forum w którym udzielacie takich mądrych i pomocnych rad dam znać na początku lipca czy wyniki się poprawiły Dziękuję wszystkim którzy dołączyli do tematu :-*
-
A propo chorej wątroby... Mój pies uwielbia chleb z pasztetem, czy mogę mu dawać?
nie
Jest kilka rozwiązań https://vetclub.pl/dieta-dla-psa-z-chora-watroba/ , ale na pewno trzeba psa przyzwyczajać nawet jak nie chce się dostostować do nowej diety...
-
- Informacje
-