PROSZĘ O POMOC

Dyskusje o chorobach, ich leczeniu, oraz profilaktyce.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Gość

12 listopada 2009, 12:59

Witam.
Moja sunia husky od dłuższego czasu kaszle jakby chciała coś odkrztusić
noce nie wiem jak mijają bo śpię ale przeważnie odkaszluje rano i wieczorem oraz po spaniu jak sie przebudzi jest to biała wydzielina.
Jest żywa nie ma biegunki wszystko jest OK za wyjątkiem tego odkrztuszania. 25,11 skończy 5 miesięcy jak byłam z nią u weterynarza to zadała mi pytanie "Czy pies ma czkawkę" odpowiedziałam tak chociaż już jej to mija to usłyszałam odpowiedz :To jej minie te odkurzanie.Dodam że podaję jej karmę suchą ROYAL CANIN Junior32 oraz domowe jedzenie ( ryż,makaron,drób,mięso wołowe,drobiowe,ryby oraz kości)
Dostaje również tabletki które przepisał jej weterynarz "Fosforan wapnia A,D3,E" Bardzo proszę o pomoc w tej sprawie już nie wiem co mam robić z nią
tayekuna

12 listopada 2009, 19:17

Uscislij prosze pojecie co to znaczy od dłuższego czasu, bo to bardzo istotna sprawa. Powodów kaszlu jest sporo np kaszel kenelowy i jeszcze kilka innych. Myslę, że Pan Jarek jeszcze Cie podpyta o szczegóły i napisze swoje sugestie. :roll:
Gość

12 listopada 2009, 20:29

to sie tak dzieje od miesiąca
Awatar użytkownika
Jarek
Lekarz weterynarii
Kontakt:

15 listopada 2009, 12:50

należe bardzo dokładnie sprawdzić górne drogi oddechowe pod kątem infekcji ogólnej i jeśli będzie wszystko ok wykonać radiogram płuc . Oczywiście dokłądnie zbadać zwierzę i osłuchać.
Gość

15 listopada 2009, 14:12

Bardzo dziękuję za pomoc byłam z nią ponownie u weterynarza okazało się że w domu ma suche powietrze oraz powiększone więzły chłonne dostała zastrzyki i jeszcze jadę z nią jutro oskrzela i płuca ma czyste nic nie słychać pani doktor ją długo słuchała.Myślę że to nic poważnego i będzie dobrze grunt że widać poprawę.Pozdrawiam. :wink:
ODPOWIEDZ
  • Informacje