Rak u suki
Moja suka-9 letni mix ratlerka. Juz jakies 2 lata temu wyczułam u niej naparwde minimalnego jak by guzka przy sutku. powiedziałam o tym mamiew ale ona powiedziala ze to gruczoł mleczny czy jakoś tak ;/ no i to tak sobie było i było. a wczoraj postanowilam jej to obgladnąć. i to sie zrobiło wiele wiele wieksze Ma jak by 2 czesci. znajduje sie zaraz przy sutku. czy to może być rak sutka? Czy możliwe,że jest on złosliwy? Ile kosztuje operacja? Czy sąszanse wyleczenia?-Jesli nie to ile suka może jeszcze zyc? Nasz wet to jest wiejski doktor i on raczej mi powie 'prosze to obserwowac'-juz kilka osob od niego taka odp uzyskało. a w okolicy nie ma sdobrego weterynarza!!!!HELP!
strasznie dużo pytań zadałaś na które nie ma jednoznacznej odpowiedzi, może być to rak, bez badania nikt nie określi czy złoślwy, operacja i jej cena jest zależna częściowo od renomy danej lecznicy, wyposażenia itp. Naszych cen nie będę tu pisał, bo do Krakowa masz daleko, jak i ciężko określić jak duzy zakres powinien być tego zabiegu. My przy jakichkolwiek guzach gruczołu mlekowego zalecamy od razu kastracje suki. Są szanse wyleczenia , długość życia nie jest nam w żaden sposób znana, powinno sie to usunąć i to pilnie jeśli jest aktywne.