Witam,
moim przyjacielem jest obecnie niespełna 13letni pies w typie cocker spaniela angielskiego. Od prawie trzech lat jest na diecie z powodu chorej wątroby (znaczna ilość guzów na wątrobie). Dostaje gotowany ryż + gotowane warzywa + odrobina mięsa drobiowego + RC Hepatic. Podobno Royal wypuścił smakołyki z linii Hepatic, ale nie udało mi się nigdzie znaleźć informacji na ten temat. Sprawa mnie bardzo interesuje, bo mój podopieczny przez ponad 10 lat dostawał nagródki (za wszystko i za nic ). Ze względu na jego chorobę obecnie jako nagródki stosuję karmę RC Hepatic (czasem weźmie, czasem nie). Pewna osoba podsunęła mi pomysł, żeby jako nagródki zastosować karmę Hill's LD - żeby miał coś innego niż dostaje do jedzenia. Czy takie mieszanie, w stosunkowo niewielkim stopniu, mu nie zaszkodzi?
Dodam, że Kleks jest obecnie w bardzo dobrej kondycji, ostatnie badanie krwi wykazało około dwukrotne podwyższenie ALAT i ASPAT (utrzymuje się na takim poziomie od dłuższego czasu).
Pozdrawiam, Ewa K.
Smakołyki dla psa z chorą wątrobą?
możesz podawać wszelkiej maści produkty zbożowe , biszkopty, sucahry. To nie zaszkodzi przy wątrobie . Unikaj rzeczy kalorycznych, tłustych.