Suczka w ciąży i zapalenie pęcherza co robić.

Dyskusje o chorobach, ich leczeniu, oraz profilaktyce.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Pani K

30 kwietnia 2012, 20:26

Witajcie ,miał ktoś może takie doświadczenie ze sunią,że jednocześnie była w ciąży i miała zapalenie pęcherza ?
Jest to yorka w 7 tygodniu ciąży i żal mi jej bo nie można jej podać mocniejszego antybiotyku.Dostała taki słabiutki w zastrzyku i saszetki zakwaszające mocz .Siku robi b. często i długo kuca ,nawet czasami ma krew w moczu.Badanie moczu było i podobno jakieś najgorsze nie jest.Wskazuje na nie wielki stan zapalny .Tylko jesli jest taki mały to czemu trwa to tydzień ,zastrzyki codziennie i brak poprawy.Dzis dostałysmy tabletki do podawania 2x dziennie.
Słuchajcie czy psu można by podawać urosept takie niebieskie ziołowe tabletki dla ludzi.Nie wiem czy to zapalenie i ciągłe sikanie nie wpłynie na ciąze negatywnie.Jak można jej pomóc jeszcze.Dawałam jej też rumianek słaby do picia ale jej obrzydł.
Może Pan Doktor tu zaglądnie.
Awatar użytkownika
Jarek
Lekarz weterynarii
Kontakt:

03 maja 2012, 23:03

pewno, że zaglądnie. Leczony pies jest w porządku. Ale...... jeśli po tygodniu a maxymalnie 2 nie masz poprawy w leczeniu to należy poszerzyć diagnostyke. I..... dobrze byłoby abyś napisała wynik badania moczu , bo mówimy o czymś niewiele wiedząc o czym a należy pamiętać , że wynik moczu może minimalnie się zmieniać a podkrwawianie wcale nie musi pochodzić z dróg moczowych.
Pani K

01 lipca 2012, 00:21

Dziękuję ,że Pan znalazł czas dla nas i zajżał tu,jak widac ja mam go mniej . Powiem w skrócie, problemy minęły jak tylko urodziła ,na szczęscie ufff.Możliwe że jak parła przy sisianiu tak mocno to krew nie pochodziła z z dróg moczowych ale z drugiej strony jednak wet mówił ,ze lekki stan zap.był. Trochę wyniki w ciaży sie zmieniają ale zal było na nią patrzeć jak sie męczy. Szczeniaczki urodziły się normalnie i są zdrowe .
ODPOWIEDZ
  • Informacje