Dostałam wyniki:
a-Amylazy : 17000 U/l (<1264)
Lipaza 650,6 U/l (<298)
Jeden wet twierdzi że to bardzo złe wyniki i psiak dostaje enzymy ( Kreon ) i karmę dietetyczną Hillsa, a drugi wet twierdzi że wyniki są świetne. Mieszkam w małej miejscowości i już nie mam więcej weterynarzy. I trochę zgłupiałam. Pies badania miał robione po bólowych atakach - sztywność jakby z bólu. Reszta wyników bardzo dobra.
Trzustka
-
No raczej wyniki nie są świetne .Sprawdz w normach które są podane nad twoim postem .
-
Normy na wyniku to ludzkie normy ja mam na mysli normy dla psów podane na tym forum na samej górze.
Fulla jeśli okaże się,że to trzustka,to zamiast kreonu kup psu super enzymes firmy now foods(allegro ) po 100 kroć lepsze a efekty widoczne 3 razy szybciej.
Jedna tabletka zawiera:
- Betaina krystaliczna - 200 mg
- Pankreatyna - 200 mg
Amylaza - 20,000 j.Ph Eur
Proteaza - 20,000 j.Ph Eur
Lipaza - 3,400 j.Ph Eur
- Ekstrakt z żółci woła - 100 mg
- Bromelaina - 50 mg
- Papaina - 50 mg
- Enzym pepsynowy - 50 mg
- Papaja - 45 mg
- Ananas - 45 mg
- Celulaza - 10 mg
- Żółć wołowa ekstrakt - 100 mg
Jedna tabletka zawiera:
- Betaina krystaliczna - 200 mg
- Pankreatyna - 200 mg
Amylaza - 20,000 j.Ph Eur
Proteaza - 20,000 j.Ph Eur
Lipaza - 3,400 j.Ph Eur
- Ekstrakt z żółci woła - 100 mg
- Bromelaina - 50 mg
- Papaina - 50 mg
- Enzym pepsynowy - 50 mg
- Papaja - 45 mg
- Ananas - 45 mg
- Celulaza - 10 mg
- Żółć wołowa ekstrakt - 100 mg
-
Sorki spojkrzałam na normy dla kotów ....Czyli lekarz się myli ?Ten pierwszy ?Możę trzeba by było zrobic usg jamy brzusznej jesli psinka ma bóle ?
-
A te normy które masz na swoim wynilu to normy dla ludzi tak myslę ,jesli wyniki były robione w ludzkim laboratorium .
Było robione USG, prześwietlenia, wszystko. Natomiast nie pierwszy raz zostaje oszukana. U specjalistów w większym mieście miałam powiększone serce, a we Wrocławiu 3 kliniki powiedziały że w normie, fizjologia.
Wyniki były w Niemczech robione. Jestem załamana. Wydałam fortunę nie wiem co jest mojemu psu i nawet wyniki za które płacę fortunę są inne, niejednoznaczne. Każdy mówi co innego. Czemu ten wet się myli, nie powinien być omylny w tak prostej sprawie jak odczyt wyniku? Ratunku
Wyniki były w Niemczech robione. Jestem załamana. Wydałam fortunę nie wiem co jest mojemu psu i nawet wyniki za które płacę fortunę są inne, niejednoznaczne. Każdy mówi co innego. Czemu ten wet się myli, nie powinien być omylny w tak prostej sprawie jak odczyt wyniku? Ratunku
-
A ile lat ma psiak ?Wiesz nieraz jest tak jak u ludzi ,niby wyniki dobre a dolegliwości są i czasem treba czasu żeby leki podziałały ,Dawaj Kreon i poczekaj .