powiedzcie mi co mam zrobić mojemu yorkowi oklapły uszy ( piesek ma 4 miesiące i miał stojące ładne uszka ale chyba 5 dni temu zaczął sie po nich drapać i potrząsać co jakiś czas głowa no i wtedy mu oklapły uszka;o(
wyczyściłam mu uszka Otexem i chwile było dobrze ale znowu sie drapie..
nie czuć z uszek żadnego dziwnego zapachu a podczas czyszczenia na waciku było troszke ciemno brązowej jakiejś wydzieliny.
Jeśli ktoś wie co może byc przyczyną to proszę bardzo o rade
yorkowi oklapły uszy
a czy piesek nie wymienia teraz ząbków?violkak pisze:powiedzcie mi co mam zrobić mojemu yorkowi oklapły uszy ( piesek ma 4 miesiące i miał stojące ładne uszka ale chyba 5 dni temu zaczął sie po nich drapać i potrząsać co jakiś czas głowa no i wtedy mu oklapły uszka;o(
wyczyściłam mu uszka Otexem i chwile było dobrze ale znowu sie drapie..
nie czuć z uszek żadnego dziwnego zapachu a podczas czyszczenia na waciku było troszke ciemno brązowej jakiejś wydzieliny.
Jeśli ktoś wie co może byc przyczyną to proszę bardzo o rade
napewno nie wymienia ząbków a tak na marginesie to nie wyszły mu jeszcze wszystkie (
dobrze byłoby mu obejrzeć te uszka w środku czy nie ma w nich żadnej infekcji. Musi być powód drapania się po uszch i trzepania nimi.
nie wypadają mu ząbki bo nie wszystkie te pierwsze jeszcze wyszły..
byliśmy wczoraj u weta i pani stwierdziła,że to zapalenie ;o( dostaliśmy lekarstwo do domku (nazwy nie pamiętam) i za tydzień pojedziemy do kontroli..
ale czy zapalenie uszek może się przyczynic do ich oklapnięcia ??
i jaka jest przyczyna zapalenia??
byliśmy wczoraj u weta i pani stwierdziła,że to zapalenie ;o( dostaliśmy lekarstwo do domku (nazwy nie pamiętam) i za tydzień pojedziemy do kontroli..
ale czy zapalenie uszek może się przyczynic do ich oklapnięcia ??
i jaka jest przyczyna zapalenia??
oczywiście , że zapalenie uszu może byc powodem oklapnięcia uszu. Powód jest prozaiczny. Zwierzę trzepie głową i drapie się po uszach, te ulegają nieznacznemu obrzękowi i są za ciężkie i opadają. Co jest przyczyną - zrób wymaz to się dowiesz na oko można powiedzieć, że na 100% jakiś mikroorganizm lub alergia, bo takie są najczęstsze powody. Bardzo rzadko ciało obce.
dziękuje bardzo p.Jarku przy piatkowej wizycie poproszę o zrobienie wymazu
no tak piesek po badaniach uszek w prawym uszku miał źdźbło suchej trawy ;( wszytko zostało usunięte i wyczyszczone mały się już nie drapie a i uszka się zaczynają podnościć
-
- Informacje
-