Zapalenie pęcherza u szczeniaka
skoro takl pokazały wyniki tak bym leczył. Posiew jak wykonaliście?
-
Mocz był pobrany prosto z pęcherza. Było też badanie cytologiczne, które wyszło bez zmian. Czy coś jeszcze mogę podawać wspomagająco? Czy sama glukozamina wystarczy?
najważniejszy antybiotyk można dołożyć jakiś lek odkażający drogi moczowe.
-
a jakie to leki odkażające drogi moczowe?
Czy po skończeniu antybiotyku mogę podawać małą dawkę furaginy, profilaktycznie? Bardzo się boję kolejnego nawrotu i kolejnego antybiotyku nadal zdarza się nietrzymanie moczu podczas snu
Czy po skończeniu antybiotyku mogę podawać małą dawkę furaginy, profilaktycznie? Bardzo się boję kolejnego nawrotu i kolejnego antybiotyku nadal zdarza się nietrzymanie moczu podczas snu
urosept , furagina. Nie powinnaś podawać profilaktycznie furaginy.
-
A czy urosept mogę podawać po skończeniu antybiotyku? Jeśli tak to w jakiej dawce. Sunia waży 21kg, ma 6 miesięcy
proszę to ustalić z lekarzem prowadzącym psa.
-
Właśnie zaczęło się 6 zapalenie pęcherza ręce mi już opadają. W piątek skończyła antybiotyk. Straciłam wiarę, że istnienie jakikolwiek weterynarz, który będzie w stanie nam pomóc. Postanowiłam, że będę podawać pół tabletki furaginy na noc przez kilka miesięcy. Mamy dość badań i stresowania psa i tak żadne z nich nic nie wykazuje. Antybiotyków też już mamy dosyć, ileż może jeść tego szczeniak. Skoro nie istnieje weterynarz, który może nam pomóc musimy spróbować inaczej. Pozdrawiam
-
- Informacje
-