Zatrucie!?-Problemy?

Dyskusje o chorobach, ich leczeniu, oraz profilaktyce.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

raymond

17 kwietnia 2006, 00:23

Witam,
Mam pewnien dość poważny problem.Od około półtora tygodnia mam problemy z moim psiakiem,mieszkam na osiedlu niewiem czy coś zjadł czy coś innego 2 dni wymiotował poźniej zaczeła się biegunka po wizycie u weta przez 5 dni 2 razy dziennie dostawał Nitrofuraksyd niestety nic nie pomogło dalej ma biegunke, teraz dostaje 3 razy dziennie po 2 tabletki węgiel aktywny juz 3 dzien niestety nic nie pomaga dalej "leje się z niego" niewiem już co robić w domu je zawsze swieże jedzenie trwa to już około 7-10 dni i nie ma znaczącej poprawy.Teraz są swięta więc konsultacja z wetem jest utrudniona.Niewiem co robić ponieważ ani antybiotyk nitrofurkasyd ani węgiel aktywny nie przyniosły poprawy
pozdrawiam i proszę o sugestie i uwagi Raymond
Awatar użytkownika
Jarek
Lekarz weterynarii
Kontakt:

17 kwietnia 2006, 10:08

nifuroksazyd nie jest antybiotykiem my w lecznicy odnosimy sie do niego dość sceptycznie gdyż nie wykazuje bardzo dobrego działania u zwierząt. Musi go bardzo dobrze ( psa) zbadać lekarz ewentualknie wykonać badania dodatkowe. Kup w aptece lakcid daj 2 x 1 amp. Ale postaraj się dotrzeć do lekarza.
Pastylka
Kontakt:

19 kwietnia 2006, 16:54

Moja suka tez sie wlasnie zatrula niewiem czym :evil: trzeba uwazac na psiaki bo ostatnio coraz wiecej przypadkow zatruc :(
ODPOWIEDZ
  • Informacje