Zmiana guzowata płuc
-
Mam pytanie o statystykę przeżycia po operacji pojedyńczej zmiany guzowatej płuc o średnicy 4cm. Wyniki krwi i echo serca bardzo dobre. Shih tzu 14 lat w dobrej formie. Co robić? Operować czy nie? Bardzo proszę o pomoc. Dziękuję. Dorota Sitek
Też uważam ,ze należy skonsultować z drugim dobrym wetem. Jest problem ,czy to jest coś złośliwego czy nie. Wiem ,ze decyzja jest trudna i musisz ją podjąć sama. Skoro sie zdecydujesz na operację , to pamiętaj ,żeby to była narkoza wziewna. Popytaj jeszcze na FB - grupa " MÓJ PIES/KOT MA RAKA " Może ktoś miał podobny przypadek.lavena1967 pisze: ↑20 października 2021, 21:54Mam pytanie o statystykę przeżycia po operacji pojedyńczej zmiany guzowatej płuc o średnicy 4cm. Wyniki krwi i echo serca bardzo dobre. Shih tzu 14 lat w dobrej formie. Co robić? Operować czy nie? Bardzo proszę o pomoc. Dziękuję. Dorota Sitek
-
Dzień dobry,lavena1967 pisze: ↑20 października 2021, 21:54Mam pytanie o statystykę przeżycia po operacji pojedyńczej zmiany guzowatej płuc o średnicy 4cm. Wyniki krwi i echo serca bardzo dobre. Shih tzu 14 lat w dobrej formie. Co robić? Operować czy nie? Bardzo proszę o pomoc. Dziękuję. Dorota Sitek
Ciężko jednoznacznie odpowiedzieć na takie pytanie na podstawie opisu zmiany bez badania histopatologicznego. Sprawę należy przedyskutować z lekarzem prowadzącym zaznajomionym z dokumentacją medyczną.
Pozdrawiam, lek. wet. Karolina Miechowska