Dardamell pisze:biedronka87 pisze: nikt pilnować nie będzie czy np.owczarek niemiecki dobrego pochodzenia czy pies z łańcucha przy budzie pokrył sukę hodowlaną
Tu się zgodzić nie mogę. Jeżeli hodowca jest prawdziwym hodowcą to do takiej sytuacji nie dopuści. To, ze niektórzy tak robią nie jest powodem do generalizacji na wszystkich. Stwierdzenia tego typu są nie fair. Nie mierz innych swoją miarą.
a weź z tym prawdziwym i nieprawdziwym hodowcą
ciągle się pisze rasowy=rodowodowy
ja stwierdzam fakt jaki istnieje i nikogo swoja miarą nie mierzę,piszę o pomyłkach które na 1000% się zdarzają,no moze jedno słowo nie spasowało mi do reszty
ale powiedz mi że idealne hodowle istnieją i daj namiar
może jakieś są ale coraz więcej hodowców wciska kity ile się da nawet co do żywienia,jeśli ktoś się na karmach nie zna to uwierzy że żarcie w michach to RC czy coś inengo jeśli się zna to będzie wiedział ze to kit wciskany "zielonemu"
są pesudohodowle które dbają o koty są i hodowle też to robią,są pseudo którzy liczą tylko na zysk i to samo się tyczy tych "prawdziwych hodowli"
Wszędzie piszą że prawdziwa hodowla to miłosnicy ras,to niech je posiadają a nie rozmnażają,bo coraz więcej tych miłosników jest,nie zapominacie ze rodowodowe też siedzą w schroniskach i są przywiazywane w lasach
jak dostaniesz kota czy psa z rodowodem to co powiesz ze nie jest czy uwierzysz ?
ps.kto w końcu jest hodowcą bo juz się gubię,najpierw zwolennicy i fani piszą ze muszą mieć rodowody,teraz juz muszą być prawdziwymi hodowcami
![Mr. Green :mrgreen:](./../images/smilies/icon_mrgreen.gif)