Kocięta z rodowodem na aukcji internetowej.
Witam. Mam pytanie czy REGULAMINY Hodowli Kotów Rasowych uległy ostatnio zmianie? Pytam bo obecnie nie ma problemu by kupić rodowodowego kociaka z hodowli na Allegro-albo nawet w większym sklepie zoologicznym.
przepisy nie ulegly zmianie.
"Hodowcy" - handlowcy maja nadzieje, ze za takie cos zadna kara ich nie spotka. I chyba nadzieje taka moga miec skoro tyle tego typu ogloszen jest i ciagle pojawiają sie nowi - tak jakby rzeczywiscie nikt sie tym we władzach nie interesował.
Wiem, ze są kluby, ktore sprawdzaja aukcje, ale jak sie rzeczywiscie maja jakies kary do tego nie wiem.
"Hodowcy" - handlowcy maja nadzieje, ze za takie cos zadna kara ich nie spotka. I chyba nadzieje taka moga miec skoro tyle tego typu ogloszen jest i ciagle pojawiają sie nowi - tak jakby rzeczywiscie nikt sie tym we władzach nie interesował.
Wiem, ze są kluby, ktore sprawdzaja aukcje, ale jak sie rzeczywiscie maja jakies kary do tego nie wiem.
Myślę,że powinien ktoś się tym zainteresować bo ci ,,hodowcy'' psują wizerunek całej organizacji. Niestety na terenie Katowic można kupić koty w sklepach zoologicznych w hipermarketach.Całe wakacje dwa kociaki Maine Coon z rodowodem siedziały za szybą wystawową. Czułam się bezradna-by cokolwiek zrobić musiałabym kociaka kupić.
To roczny kocurek Brytyjski z rodowodem wystawiony na aukcję(kto da więcej)z powodu alergii dziecka.
To rzeczywiście przykre i nie powinno mieć miejsca Ja śmiałam się ze strony, na którą można teraz wejść klikając na ten link z krzyżykami. Tego pierwotnego niestety nie widziałam...
Ostatnio zmieniony 30 października 2006, 10:35 przez ATA, łącznie zmieniany 1 raz.
to rzeczywiście skandal co ludzie sprzedaja przez internet. Na pewno słyszeliście ten przypadek o przesłaniu pocztą szczeniaka. Dotarł , ale martwy. Jesteśmy przeciwni temu , ale między innymi przez to nie dopuszczamy do propagowania linków tych stron. Natura ludzka jest przekorna i dla niektórych jest to forma reklamy. Każdy ma maila i można po zalogowaniu każdemu zainteresowanemu przesłać. Jak kiedyś pisałem, do linków nie będziemy robić ŻADNYCH wyjątków. Jeśli będą miały choćby minimalne znamię reklamy nie pokażą się.
Trochę szkoda,że nie mogę wstawić linku o kocurku Balijskim oferującym znaczenie terenu
Zainteresowani będą musieli sami poszukać
Osobiście byłam pewna ,że mnie już nic nie zdziwi....jednak się myliłam.
jest caly watek o tym ogloszeniu na miauAnonymous pisze:Trochę szkoda,że nie mogę wstawić linku o kocurku Balijskim oferującym znaczenie terenu
bardzo niesmaczna reklama reproduktora
Na tym forum też już o tym jest. Nie ma już niczego, co mnie zaskoczy, za dużo widziałam przykrych, dziwnych i wręcz żenujących ogłoszeń, zdjęć, reportaży itp.
Wczoraj wysłałam zawiadomienie do Zarządu Głównego Felis Poloni i PZF o sprzedaży kotów z rodowodem na Allegro.Myślę,ze kilka takich zawiadomień i kluby same rozliczą się z hodowcami łamiącymi regulamin.Piętnowanie na forach nic nie daje,ja czytając takie posty na swój temat zapadłabym się ze wstydu pod ziemię Ale chyba nie wszyscy są tacy wstydliwi.
Witam - hodowca wprawdzie nie jestem ale ostatnio mój mąż dużo czasu spędza na allegro ( szuka auta ) przeraziło mnie jak dużo zwierząt można tam nabyć - trzeba byc kretynem ( i tu sory za wyrażenie ) ale co trzeba mieć w głowie żeby licytować zwierzaka na aukcji przecież mamy go kochac to może załużmy na allegro aukcję zon i mężów - w końcu czemu nie - kot żyje ok 18 la - przeciętne małżeństwo w Polce trwa wg statystyk dużo krócej. pozdrawiam Ewa
-
- Kontakt:
Witam.Hodowca pisze:Wczoraj wysłałam zawiadomienie do Zarządu Głównego Felis Poloni i PZF o sprzedaży kotów z rodowodem na Allegro.Myślę,ze kilka takich zawiadomień i kluby same rozliczą się z hodowcami łamiącymi regulamin.Piętnowanie na forach nic nie daje,ja czytając takie posty na swój temat zapadłabym się ze wstydu pod ziemię Ale chyba nie wszyscy są tacy wstydliwi.
Hodowcy zrzeszeni w Felis Polonia pod patronatem FIFe nie moga sprzedawac kociat ani do sklepow zoologicznych ani na aukcjach internetowych.
takich zapisow nie ma w regulaminie PZF, ICF czy WCF, niestety
-
- Informacje
-