Witam serdecznie.
Mam takie male pytanko do pana weterynarza , otoz posiadam dwa piski rasy StaffordShire Bull Terrier , suczke i pieska. Ona jest w wieku 8 miesiecy i wlasnie szykowalam ja na sterylizacje kiedy nieoczekiwanie (niewiem kiedy) dostala cieczki... Zauwazylam to kiedy weszlam do pokoju a moje pieknosci juz sobie staly ,,zlaczone,, :/. Naprawde nie chce miec szczeniakow i zastanawiam sie jakie jest prawdopodobienstwo zajcia w ciaze przy pierwszej cieczce (nie byla zbyt obfita). Ona dalej ma cieczke i dalej walcze i pilnuje ale oni ,,zlaczyli,, sie juz z 4 razy , nie mam juz sily do nich... Prosze napisac czy w tak mlodym wieku jak 8 miesiecy ona moze byc w ciazy????? Z gory dziekuje za odpowiedz.
Ciaza przy pierwszej cieczce????
-
Normalnie ja juz nie wyrabiam
Glowa mnie boli od tego co tu czytam
Nie mówiąc co myśle o autorze tego wątku
No to teraz jak sobie ulżyłam to pomogę
Biegiem do weta ( jeśli to 4 krotne " przypadkowe " złaczenie nie było dawno
Wet myślący człowiek jeśli nie jest za późno pomoże suni i tobie rozwiązać problem .
No a jak jest niestety za późno to dbaj o sunie
No i następna dawka , Ty juz nie możesz ? ja jak czytam takie wątki to też nie mogę .
Jak sie bierze psa i sunie trzeba sie liczyć z tym że przez pewien okres dwa razy w roku musisz dopilnować by nie było problemu .
Toz to normalne że suka w tym wieku ma pierwsza cieczkę i trzeba uważać , a jak nie wiesz czy juz jest cieczka to bierzesz zwykłą chusteczkę do nosa i przecierasz suni miejsce gdzie występuje cieczka
Jak mogły sie złączyc 4 razy tak niechcący ???
Ręce , nogi i nawet cycki mnie opadli po przeczytaniu Twojego wątku .
Pies to zwierze i nie można liczyc że będzie myślał za Ciebie
Basia
Glowa mnie boli od tego co tu czytam
Nie mówiąc co myśle o autorze tego wątku
No to teraz jak sobie ulżyłam to pomogę
Biegiem do weta ( jeśli to 4 krotne " przypadkowe " złaczenie nie było dawno
Wet myślący człowiek jeśli nie jest za późno pomoże suni i tobie rozwiązać problem .
No a jak jest niestety za późno to dbaj o sunie
No i następna dawka , Ty juz nie możesz ? ja jak czytam takie wątki to też nie mogę .
Jak sie bierze psa i sunie trzeba sie liczyć z tym że przez pewien okres dwa razy w roku musisz dopilnować by nie było problemu .
Toz to normalne że suka w tym wieku ma pierwsza cieczkę i trzeba uważać , a jak nie wiesz czy juz jest cieczka to bierzesz zwykłą chusteczkę do nosa i przecierasz suni miejsce gdzie występuje cieczka
Jak mogły sie złączyc 4 razy tak niechcący ???
Ręce , nogi i nawet cycki mnie opadli po przeczytaniu Twojego wątku .
Pies to zwierze i nie można liczyc że będzie myślał za Ciebie
Basia
No coz po czesci masz racje , niestety i przyznaje sie do swojej glupoty , nie dopilnowalam ,ok. Z tym , ze nie daje rady > chodzilo mi o to , ze poprostu dzien i noc ciagle kazda minute i sekunde odganiam go od niej , a on chodzi piszczy, wscieklizny dostaje ... Niemoge ich odseperowac poniewaz on mi niszczy mieszkanie a nie zostawie go w garazu bo mi go szkoda tak samego zostawiac hehe No nic jesli faktycznie doszlo do ciazy , to chyba jasne ze bede o nia dbac >>> w koncu kocham swoje psy ponad wszystko. Szczeniaki napewno pojda w dobre rece o to sie juz postaram , sami znjomi je pokupuja , takze bede mogla dowiadywac sie co z nimi sie dzieje. I prosze cie niech ci nie odpadaja rece nogi a juz najlepiej nie cycki bo czasami natlok spraw w twoim zyciu powoduje ze mozesz przeoczyc pewne sprawy... :/ A potem jest juz za pozno... Prosze cie nie ublizaj mi , ja poprostu sama do konca nie bylam pewna czy naprawde chce czy nie chce szczeniat dlatego moze i lekko odpuscilam i dalam sie pochlonac innym sprawom (praca itp.) , zycie. Nie jestem tez pewna co do sterylizacji , duzo czytalam i jest duzo rozbieznosci wiec dalej niewiem... :/ Najlepiej wykastruje jego i wysterylizuje ja , tylko co pozniej z moim sumieniem... Jedno jest pewne , ciezarna sunia to nie koniec swiata a u mnie moj piesek jest jak moje dziecie :D:D:D takze spoko , trzymaj swoje organy na swoich miejscach. Pozdrawiam.
p.s Teraz to juz musze z nia nawet do ubikacji chodzic bo raz wyszlam z lazienki a one juz! Po wszystkim... :/ A to byly tylko 3 minutki nieuwagi... :/
p.s Teraz to juz musze z nia nawet do ubikacji chodzic bo raz wyszlam z lazienki a one juz! Po wszystkim... :/ A to byly tylko 3 minutki nieuwagi... :/
A nawiasem to nikt mi nie odpisal jakie jest prawdopodobienstwo , zajscia przy pierwszej cieczce a o to pytalam
-
Gwarantuje Ci że zaszła w ciąże na 100% , po 4 złączeniach jest to pewne
Znów piszę że masz iść do weta , jeśli zaszła w ciąże a nie jest to dawno on usunie wasz problem za pomocą hormonów
Mnie to wszystko opadło że nie dopilnowałaść przy pierwszej cieczce , jeśli traktujesz psy jak dzieci to wyobraź sobie że Twoja 13 letnia córka jest w ciąży
Sunia nie jest dosć psychicznie rozwinięta by byc tak szybko mamą , może odrzucić szczeniaki , zagryźć je , o to mi chodzi , że to nie jest wiek na ciążę i szczeniaki
O fizycznym rozwinięciu nie wspomne bo też jeszcze nie jest gotowa by byc mamą
Podaruj suni jeszcze troche czasu i idź do weta , niech młoda będzie przez jakis czas jeszcze szczeniakiem .
Basia
Znów piszę że masz iść do weta , jeśli zaszła w ciąże a nie jest to dawno on usunie wasz problem za pomocą hormonów
Mnie to wszystko opadło że nie dopilnowałaść przy pierwszej cieczce , jeśli traktujesz psy jak dzieci to wyobraź sobie że Twoja 13 letnia córka jest w ciąży
Sunia nie jest dosć psychicznie rozwinięta by byc tak szybko mamą , może odrzucić szczeniaki , zagryźć je , o to mi chodzi , że to nie jest wiek na ciążę i szczeniaki
O fizycznym rozwinięciu nie wspomne bo też jeszcze nie jest gotowa by byc mamą
Podaruj suni jeszcze troche czasu i idź do weta , niech młoda będzie przez jakis czas jeszcze szczeniakiem .
Basia
Jak się ma psa i sukę to sie myśli o takich rzeczach. Zamyka się jednego albo drugiego No tak ale ci go szkoda zostawiać samego . Nie wiem co w tym takiego zabawnego (hehe). A nie szkoda ci suki która najprawdopodobniej zajdzie w ciążę i albo nie przeżyje porodu albo jej potomstwo nie przeżyje
Widzę że nie do końca zdajesz sobie sprawę z całej sytuacji. Traktujesz to jak nic wielkiego. Proponuję i nawet radzę jechać szybko z suczką do weterynarz. Może uda się jeszcze zapobiec nieszczęściu.
Przemyśl sterylizację albo kastrację bo inaczej twoja suka będzie rodziła co pół roku
Widzę że nie do końca zdajesz sobie sprawę z całej sytuacji. Traktujesz to jak nic wielkiego. Proponuję i nawet radzę jechać szybko z suczką do weterynarz. Może uda się jeszcze zapobiec nieszczęściu.
Przemyśl sterylizację albo kastrację bo inaczej twoja suka będzie rodziła co pół roku
-
Ania_Ś pisze:Jak się ma psa i sukę to sie myśli o takich rzeczach. Zamyka się jednego albo drugiego No tak ale ci go szkoda zostawiać samego . Nie wiem co w tym takiego zabawnego (hehe). A nie szkoda ci suki która najprawdopodobniej zajdzie w ciążę i albo nie przeżyje porodu albo jej potomstwo nie przeżyje
Czyli nie tylko mi wszystko opadło po przeczytaniu tego wątku , kurcze jakie to smutne
Pozdrawiam Basia
Ty się zwyczajnie cieszysz, że będą szczeniaki SZOK!Anonymous pisze:A nawiasem to nikt mi nie odpisal jakie jest prawdopodobienstwo , zajscia przy pierwszej cieczce a o to pytalam
Jest jeszcze coś takiego jak sterylizacja aborcyjna.
Wiecie co? Macie wszyscy racje :(:( czuje sie okropnie. Nie zdawalam sobie sprawy z powagi sytuacji... Ale co jesli ciaza trwa juz z tydzien??? Nie bedzie za pozno na jej ewentualne usoniecie? Hormonami czy jak??? masakra. Czuje sie jak kat... Niech mi ktos odpowie jak najszybciej pls...
-
Najszybciej to Ty leć do swojego weta
Ktoś powyżej napisał że jest cos takiego jak sterylizacja aborcyjna .
Powinnaś sie czuć właśnie tak jak sie czujesz
Pies to zwierze za ktore człowiek myśli , bo ono działa instynktem
Niestety nie wykazałaś sie zdrowym rozsądkiem
Teraz tylko wet może okazać sie osoba myślącą .
Basia
Ktoś powyżej napisał że jest cos takiego jak sterylizacja aborcyjna .
Powinnaś sie czuć właśnie tak jak sie czujesz
Pies to zwierze za ktore człowiek myśli , bo ono działa instynktem
Niestety nie wykazałaś sie zdrowym rozsądkiem
Teraz tylko wet może okazać sie osoba myślącą .
Basia
Dobrze że zrozumiałaś.
-
- Informacje
-