czy znacie pseudohodowle

Dyskusje związane z hodowlami psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Gość

27 października 2009, 15:35

To ogromnie sie ciesze,ze mialas przyjemnosc poznac tych dobrych hodowcow. Zreszta wiekszosc z tych "zlych", powszechnie uznawana byla za dobrych, wspanialych wrecz.

A nazw i nazwisk w internecie podawac nie moge poniewaz jest to nielegalne.

Zyj dalej w swoim swiecie i ciesz sie, tym, ze wydaje Ci sie, ze jest dobrze. Bo bynajmniej nie jest to marginalny problem :P

To wszystko co mam do powiedzenia, jezeli ktos nie jest hipokryta i zaklamana osoba to sam wie jak to naprawde jest.
Gość

27 października 2009, 16:28

Jaki masz powód do radości z tego , że znam wielu dobrych hodowców :shock: ? Powiem więcej nie tylko znam ale z niektórymi nawet się przyjaźnie.

Znowu koleżanko bzdury wypisujesz podawanie nazwisk i nazw w internecie nie jest nie legalne. Piszesz o działaczach ZK a więc osobach publicznych tak że śmiało nie krępuj się. No chyba że wszystko o czym wcześniej pisałaś to wytwór twojej bujnej wyobraźni wtedy faktycznie lepiej nic nie pisz bo za świadczenie nieprawdy (zniesławienie) jest paragraf i mogła byś mieć duże nieprzyjemności.

I na koniec jeszcze dodam ze ja żyje w świecie realnym, to ty zdeaje się masz swój świat pełen spiskowców, oszustów i bezpapierowych rozmnażaczy przynoszących wiele dobrego dla polskiej kynologii.Może pora pszukać dobrego specjalisty ? Czsem wystarczy pare tabletek by świat w twoich oczch na powrót stał się przyjazny i bezpieczny.

Dużo zdrowia życzę.
Gość

28 października 2009, 16:47

Ja rowniez znam wiele dobrych hodowcow, czesc z nich okazala sie kiepska. Zyjesz w swiecie realnym powiadasz? :D Oj cos nie wydaje mi sie. Zrob sobie rundke po najlepszych hodowlach na swiecie. Wytnij sobie rok z zyciorysu i "pozwiedzaj". Zglos sie do pracy na 24 na 7 przez conajmniej 3 miesiace w kazdej z wybranych hodowlii. W miedzy czasie na pewno poznasz wiele swietnych hodowli i dopiero oczka Ci sie otworza.

Mamusia piekna, rodowod jeszcze lepszy, a szczeniaczki z zupelnie innej matki i to w dodatku inbreed. Pogratulowac!

Nie bede operowac nazwiskami- nie sprowokujesz mnie swoimi marnymi tekstami-z roznych przyczyn, jak chocby takiej, ze mogloby to doprowadzic do zniszczenia tych hodowli. Powiesz: "no przeciez wlasnie o to Ci chodzi". Niby tak, ale nie wszystko jest takie proste. Czasami wystarczy,ze wyciagniesz malutki elemencik z wiezy i cala budowla sie wali.

A moze to wlasnie Ty jestes takim marnym przedstawicielem ZK, sprzedajesz szczeniaki na prawo i lewo nabijajac sobie przy tym kabze?
hmm?? Dlaczego mialabym Ci wierzyc na slowo? Nazwisko prosze! :D

Nigdzie nie snuje teorii spiskowych, wrecz przeciwnie- jak mantre powtarzam to, ze sa dobre hodowle i sama idea jest bardzo szczytna i wzniosla, ale... Jest zbyt wielki procent oszustow wlasnie w ZK.Proste i logiczne.
Nie zamierzam prowadzic dalej z Toba tej dyskusji, poniewaz zaczyna ona wchodzic na tor pyskowki.
Zegnam serdecznie
Gość

29 października 2009, 11:33

Znowu snujesz teorie bez ich potwierdzenia , jeśli nie chcesz lub nie możesz niczego udowodnić to po co wogóle się wypowiadasz? Lepiej zrób coś by zdemaskować tych nieuczciwych hodowców bo bić piane to każdy potrafii. Do tego jeszcze uważasz bezpapierowe rozmnażanie psów za chwalebne :shock: . Co do inbredu o którym tu napomknęłaś to nie jest on znowu takim złem. Nie zapominaj ze gdyby nie on nie było by dzisiaj tylu ras psów , kotów. Moim zdaniem za inbred powinni się brać tulko bardzo doświadczeni i świadomi hodowcy. Linie na której pracują muszą znać co najmniej od kilku pokoleń, wiedzieć jakie choroby i wady występowały u przodków żeby zminimalizować ryzyko porażki, po za ty bezpieczny ibred to taki który nie przekracza kilkunastu procent.
W jednym się jednak z tobą zgodzę dalsz dyskusja nie ma sensu.

P.S
Wiesz znam pewną hodowlę która skrzyżowała słonia z żyrafą.Powstałe w jej wyniku zwierzęta mają nie tylko długie szyje ale i pokaźne trąby, z powodzeniem sa więc używane do zrywnia szyszek z sekwoi. Niestety nie mogę podać ci nazwisk ani lokalizacji bo mogło by to doprowadzić do upadku tej nowatorskiej i świetnie się zapowiadającej hodowli :wink:
Gość

31 października 2009, 12:38

A Ty znow wybierasz z moich wypowiedzi tylko to co chcesz i to jeszcze przeinaczasz sens.

Ibreed nie jest zly sam w sobie ale wpisywanie do metryk innych rodzicow, w kulbie gdzie inbreed jest zabroniony no to juz mi nie powiesz, ze sluzy to dobru rasy.

Odnosnie psow bez rodowodow. Nie mowie,ze same w sobie sa one dobre. Ale chyba zdajesz sobie sprawe,ze sa rasy uznane, ktore NIE pojawiaja sie na wystawach NIGDY. sa prowadzone inne ksiegi. Zreszta, wcale nie tak rzadko jak Ci sie wydaje, psy nierodowodowe sa uzywane w hodowlii (na specjalnych warunkach).Stad tez nie jestem za CALKOWITYM tepieniu psow rasowych, poniewaz uwazam, ze jeszcze troche a bedziemy musieli zaczac wyszukiwac i uzywac psow nierasowych do "naprawienia"pewnych ras, ktore na dzien dzisiejszy sa juz tylko swoistymi karykaturami.

Na pewno nie jestem za bezcelownym rozmnazaniu i guzik mnie obchodzi czy sa papiery czy nie. Natomiast widze podejscie ludzi, sa papiery wiec wszystko jest ok. A nie jest!

Po prostu rozsmieszasz mnie. Co Ci da,ze podam Ci nazwe hodowlii? Zadzwonisz i co? Oczywiscie,ze zaprzecza. To nie jest Twoja sprawa. Wydaje mi sie, ze jestes osoba niekompetentna do tej dyskusji. Nie rozumiesz istoty problemu.

Psy rasowe i Zk jest potrzebny ale nie w takiej formie w jakiej istnieje dzisiaj, jest potrzebna gruntowna i jak najszybsza zmiana. Ale dopoki istnieja ludzie tacy jak ty, ktorzy udaja,ze sie nic nie dzieje, albo co gorsza sami w to wierza, nie da sie nic zrobic, i ZK wciaz pozostanie martwa instytucja, przymykajaca oczy na wszystko. A coraz wiecej osob zaczyna dostrzegac w tym niezly sposob na interes. Gratuluje swiatopogladu i trzezwosci umyslu :P
Gość

31 października 2009, 12:41

Wkradl sie maly chochlik: "nie jestem za tepieniem psow NIE rasowych"
Gość

31 października 2009, 14:53

Anonymous pisze:

Psy rasowe i Zk jest potrzebny ale nie w takiej formie w jakiej istnieje dzisiaj, jest potrzebna gruntowna i jak najszybsza zmiana. P

No weź zakasaj rękawy i próbuj coś zmienic zamiast geldzic na forum, bo z gadania jest......
Chefrenek

03 listopada 2009, 16:23

Ibreed nie jest zly sam w sobie ale wpisywanie do metryk innych rodzicow, w kulbie gdzie inbreed jest zabroniony no to juz mi nie powiesz, ze sluzy to dobru rasy.
A co to za klub? Bo chyba nie ZK?
ODPOWIEDZ
  • Informacje