DO PANA JARKA-JAK ZAJĄĆ SIĘ SAMOTNYM 2-TYGODNIOWYM PIESKIEM?

Dyskusje związane z hodowlami psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

mada_.15@vp.pl

08 stycznia 2008, 20:24

Nie bardzo wiedziałam, gdzie ten temat założyć, także w razie jakiegoś błędu proszę o przeniesienie.

Chodzi o opiekę nad 2-tygodniowym porzuconym pieskiem, którego matka odeszła niestety.
Piesek jest bokserkiem. Został znaleziony na ulicy kilka dni temu. Obecnie przebywa u ludzi, którzy go znaleźli i narazie wszytsko jest w porządku.

Niebawem jednak piesek musi opuścić ten dom i trafić do nowego, stałego opiekuna.

Bardzo, bardzo, baaardzo proszę o opis opieki nad takim maleństwem począwszy od karmienia, do pielęgnacji jego. Wszystko co powinien wiedzieć człowiek, by piesek się prawidłowo rozwijał i przetrwał ten młodziutki okres życia.
AGA I IRYD

08 stycznia 2008, 20:49

Zadzwoń do Pani XXXXXXXXXX,obecnie miała ten problem.Po oszczenieniu suka odeszła z tego świata,Maluszki ocalały i mają się świetnie.Wiem że przygarneła je mama DOG, ale karmione były kozim mlekiem,obowiązkowy masarz brzuszków-takie maluchy same nie potrafią przepychać jedzonka,a teraz wcinają juz mięsko.Odchowanie takich maluszków to ogrom pracy.Zyczę powodzenia.AGA I IRYD..
*dOrOtA*

09 stycznia 2008, 22:43

Możesz kupić gotowy preparat mlekozastępczy dla szczeniąt:
http://www.krakvet.pl/advanced_search_r ... from=&dto=
samica każdego ssaka, wytwrza mleko o innym składzie, z tego co pamiętam ludzkie jest bardzo bogate w cukry, a np. kocicy w białaka i tłuszcze.
Odchowując ok.10 dniowego kociaka, stosowałam mleko beaphar, potem stopniowo wprowadzałam produkty stałe- jak kurczak( najpierw gerbera :) ; twarożek itp.) Teraz kocur jest już dorosły i ma się świetnie.
3mam kciuki i pozdrawiam.
ODPOWIEDZ
  • Informacje