dopuszczanie WAŻNE

Dyskusje związane z hodowlami psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

moskit

21 kwietnia 2009, 19:13

mam problem. chcę dopuścić sukę ma skończone 3 lata) z psem (4 lata), ale jak już są razem on nie wie co robić.
Ona ma już dni płodne i mu się sama nastawia a on nic tylko ją liże i odchodzi. Co zrobić żeby on się nią zanteresował?
Awatar użytkownika
Sissy

22 kwietnia 2009, 08:18

Czy suka ma uprawnienia hodowlane?
Wydaje mi się,że nie. Bierzesz się za ,,hodowlę'',a nie masz o tym nawet podstawowej wiedzy. :roll: Po co ci szczeniaki?
pianistka

22 kwietnia 2009, 09:03

Hodowla to szczeniaki o jak najwyższej klasie po rodzicach z uprawnieniami z pełną dokumentacją, w zależności od rasy testami psychicznymi, badaniami, próbami pracy itd.
To ODPOWIEDZIALNOŚĆ za swoje działanie.

Inaczej to zwykłe niepotrzebne rozmnażanie jakich efekty widać w przepełnionych schroniskach gdzie codziennie giną psy zagryzione przez współtowarzyszy.
Gadka - moim to nie grozi można włożyć między bajki bo jak nie w pierwszym to w drugim pokoleniu to sie dzieje - psy NN i rasopodobne lądują na łańcuchach u "rodziny" na wsi, błąkają się samopas po osiedlach, giną pod kołami, siedzą i giną w schroniskach z głodu, zimna, chorób.
karlik

22 kwietnia 2009, 10:13

moskit pisze:mam problem. chcę dopuścić sukę ma skończone 3 lata) z psem (4 lata), ale jak już są razem on nie wie co robić.
Ona ma już dni płodne i mu się sama nastawia a on nic tylko ją liże i odchodzi. Co zrobić żeby on się nią zanteresował?

porażka :cry: :cry: :cry: Gdzie nie spojrzeć to samo. Dziś znów idę do schroniska, wyprowadzać na spacery, wyciągac zagryzione z boksów- nieszczęsne istoty do życia powołane przez takich ludzi, którzy w Boga się bawią. Takich jak moskit. CZY TO SIĘ NIGDY NIE SKOŃCZY?
moskit poczytaj trochę. nie rób tego :cry:
http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?t=9691
ODPOWIEDZ
  • Informacje