pytanie o bokserce
dzieN dobry mam pytanie mam młodą sukę bokserke i chcę się dowiedzieć kiedy mogę ją dopóścić do psa. Czy może to być przy pierwszej cieczce??? za odpowiedż z góry bardzo dziękuję
Matko jedyna przy pierwszej cieczce . Co ty chcesz dziecku dziecko zafundowaćAnonymous pisze:dzieN dobry mam pytanie mam młodą sukę bokserke i chcę się dowiedzieć kiedy mogę ją dopóścić do psa. Czy może to być przy pierwszej cieczce??? za odpowiedż z góry bardzo dziękuję
Lepiej weź sie za rozmnażanie rybek niż psów bo mniej szkody będzie.
Przepraszam bardzo ale nie mogę wytrzymać jak ktoś takie coś wypisuje .
Jeżeli wogule to jedyny sens przy przepełnieniu schronisk i takiej ilości psów bez domnych to szczeniaki po rodzicach z obowiązkowymi badaniami, kwalifikacjami, testami dla tej rasy wg. regulaminu hodowli z obowiązkową , pełną dokumentacja dla wszystkich szczeniąt - czytaj tylko i wyłącznie psy rasowe.Anonymous pisze:dzieN dobry mam pytanie mam młodą sukę bokserke i chcę się dowiedzieć kiedy mogę ją dopóścić do psa. Czy może to być przy pierwszej cieczce??? za odpowiedż z góry bardzo dziękuję
Z tonu tego co piszesz widać przerażające wręcz ignoranctwo, chociaż dobrze że najpierw pytasz a nie działasz....
Czy zdajesz sobie sprawę ile zwierząt w typie bokserów szuka domu !!!
Ostatnio ludzie przygarnęli zagłodzoną młodą boksię błąkającą się od 2 msc po ulicy, a ty myślisz o rozmnażaniu Suke ktoś ewidentnie wyrzucił .... przeszkadzała .... może w wyjeździe na wakacje, może "alergia", może .... tych przeszkód a raczej wymówek dla ludzi nieodpowiedzialnych (a tych jest znacząca przewaga w naszym społeczeństiwe) jest dużo
Czy wiesz , że w każdym schronie siedzi jakiś boksio i marznie na tym zimnie ?
Czy wiesz że w Polsce kilkadziesiąt tysięcy psów w typie ras (tzw. rasowy bez papierów) nie ma domów ?
Czy wiesz że w Polsce kwitnie produkcja handlarzy i rozmnazaczy którzy żerują na psiej krzywdzie ?
Chcesz dołożyć do tego rękę ?
Po co ?
Aby zarobić ?
Zapomnij!
Chesz posiadać szczeniaki to najpierw sprawdź czy masz kilka tysięcy na koncie na prawidłowe wychowanie maluchów, ewentualną cesarkę (przy tak młodym wieku to koszty będą straszne ... zaburzona gospodarka wapnowo-minerlana, zaburzony rozwój suki, szczeniaki słabe, prawdopodobnei miot do uspienia albo karmienia ręcznego), a i potem, czy suka ma testy psychiczne ? czy ma zrobione serce, oczy, dysplazję?
Jeżeli nie nie to chesz produkować potencjalne kaleki ? Tak kaleki, psy bez pochodzenia tzw "rasowy bez papierów" wywodzą sie najczęściej z psów dyskwalifikowanych z hodowli za wady !
Chesz być jedny z producentów psich nieszczęść zapełniając świat nędzą i krzywdą ?
Bo suka musi mieć ?
Nie, nie musi ! Lepsza dla zdrowia fizycznego i psychicznego suki jest sterylizacja ! Konsekwencją szczeniaków to ciąże urojone, zwiększone ryzyko chorób układu rozrodczego, guzów i raka .
Gorąco polecam strony adopcyjne i sterylizację suki - jak najszybciej, żeby nie korciło do złego.
-
- Informacje
-