pytanie o bokserce
dzieN dobry mam pytanie mam młodą sukę bokserke i chcę się dowiedzieć kiedy mogę ją dopóścić do psa. Czy może to być przy pierwszej cieczce??? za odpowiedż z góry bardzo dziękuję
Matko jedyna przy pierwszej cieczceAnonymous pisze:dzieN dobry mam pytanie mam młodą sukę bokserke i chcę się dowiedzieć kiedy mogę ją dopóścić do psa. Czy może to być przy pierwszej cieczce??? za odpowiedż z góry bardzo dziękuję

Lepiej weź sie za rozmnażanie rybek niż psów bo mniej szkody będzie.
Przepraszam bardzo ale nie mogę wytrzymać jak ktoś takie coś wypisuje

Jeżeli wogule to jedyny sens przy przepełnieniu schronisk i takiej ilości psów bez domnych to szczeniaki po rodzicach z obowiązkowymi badaniami, kwalifikacjami, testami dla tej rasy wg. regulaminu hodowli z obowiązkową , pełną dokumentacja dla wszystkich szczeniąt - czytaj tylko i wyłącznie psy rasowe.Anonymous pisze:dzieN dobry mam pytanie mam młodą sukę bokserke i chcę się dowiedzieć kiedy mogę ją dopóścić do psa. Czy może to być przy pierwszej cieczce??? za odpowiedż z góry bardzo dziękuję
Z tonu tego co piszesz widać przerażające wręcz ignoranctwo, chociaż dobrze że najpierw pytasz a nie działasz....
Czy zdajesz sobie sprawę ile zwierząt w typie bokserów szuka domu !!!
Ostatnio ludzie przygarnęli zagłodzoną młodą boksię błąkającą się od 2 msc po ulicy, a ty myślisz o rozmnażaniu

Czy wiesz , że w każdym schronie siedzi jakiś boksio i marznie na tym zimnie ?
Czy wiesz że w Polsce kilkadziesiąt tysięcy psów w typie ras (tzw. rasowy bez papierów) nie ma domów ?
Czy wiesz że w Polsce kwitnie produkcja handlarzy i rozmnazaczy którzy żerują na psiej krzywdzie ?
Chcesz dołożyć do tego rękę ?
Po co ?
Aby zarobić ?
Zapomnij!
Chesz posiadać szczeniaki to najpierw sprawdź czy masz kilka tysięcy na koncie na prawidłowe wychowanie maluchów, ewentualną cesarkę (przy tak młodym wieku to koszty będą straszne ... zaburzona gospodarka wapnowo-minerlana, zaburzony rozwój suki, szczeniaki słabe, prawdopodobnei miot do uspienia albo karmienia ręcznego), a i potem, czy suka ma testy psychiczne ? czy ma zrobione serce, oczy, dysplazję?
Jeżeli nie nie to chesz produkować potencjalne kaleki ? Tak kaleki, psy bez pochodzenia tzw "rasowy bez papierów" wywodzą sie najczęściej z psów dyskwalifikowanych z hodowli za wady !
Chesz być jedny z producentów psich nieszczęść zapełniając świat nędzą i krzywdą ?
Bo suka musi mieć ?
Nie, nie musi ! Lepsza dla zdrowia fizycznego i psychicznego suki jest sterylizacja ! Konsekwencją szczeniaków to ciąże urojone, zwiększone ryzyko chorób układu rozrodczego, guzów i raka .
Gorąco polecam strony adopcyjne i sterylizację suki - jak najszybciej, żeby nie korciło do złego.
-
- Informacje
-