sprzedaż zwierząt bez rodowodu-proszę o radę jak zareagować
Moja znajoma ostatnio miała małe pieski chciała je sprzedać, niestety nie mogła nigdzie zamieścić ogłoszenia w związku z nową nowelizacją żeby sprzedać a szkoda jej było je karmić żeby oddać za darmo więc zrobiła im łub dub i po kłopocie. Ciekawe ile zwierzątek tak skończy dzięki nowej nowelizacji. Też by mi się niechciało oddawać za darmo niechcianych szczeniąt.
To żeby do niej policja nie zrobiła puk puk. Zabijanie psów jest karalne. Mogła zrobić sterylizację aborcyjną albo dać do uśpienia szczeniaki ślepe.
Brawo to tylko świadczy o waszym człowieczeństwie.
Wygląda to mi na jakąś prowokacje.
Brawo to tylko świadczy o waszym człowieczeństwie.
Wygląda to mi na jakąś prowokacje.
Hej, to że jestem chory psychicznie to nie znaczy że można mnie nazywać kretynem.Dardamell pisze:Seiti, niestety, ale kretynów jest pełno na świecie na co przykład masz wyżej.
Abloy pisze:Hej, to że jestem chory psychicznie to nie znaczy że można mnie nazywać kretynem.Dardamell pisze:Seiti, niestety, ale kretynów jest pełno na świecie na co przykład masz wyżej.
A jak by kazali prostytutką robić rodowody to by na ulicy nie zarobiły. Ale dobrze jak by chociaż miały książeczkę z sanepidu może by o to wnioskować petycje, ile ludzi się przez to zaraża bo nie mają świadectwa zdrowości. Może by ludzie o ludziach myśleli co poprawić a nie zwierzakami się zajmować.
nawet ja nie wiem co mogą mieć prostytutki do sprzedaży nierodowodowych szczeniąt a jestem dobra w porównywaniu ludzi i zwierząt , szkoda zamordowanych szczeniąt ale to że zostały zabite bo nie można było ich sprzedać jest głupią i naciągana wymówką. jeżeli wpis Abloya jest świeży to suczka zaszłą w ciąże kiedy już ustawa obowiązywała, właściciel wiedział na co się pisze.Abloy pisze:A jak by kazali prostytutką robić rodowody to by na ulicy nie zarobiły. Ale dobrze jak by chociaż miały książeczkę z sanepidu może by o to wnioskować petycje, ile ludzi się przez to zaraża bo nie mają świadectwa zdrowości. Może by ludzie o ludziach myśleli co poprawić a nie zwierzakami się zajmować.
to smutne ale może i lepiej że pieską skrócono życie (z takim podejściem właściciel szczeniąt traktował by ich matkę jak maszynkę do pieniędzy i dopuszczał by ja pewnie co pół roku a i szczeniaki dawał by każdemu menelowi który machnął by mu przed oczami 200 zł)
nie znam cię ale znam takich jak ty (u mnie sąsiedzi też tak postępują) i dzięki temu wiem jak bezwartościowym jesteś człowiekiem, zagrażąjacym bezpieczeństwu nie tylko zwierząt ale pewnie i ludzi.
Witam.
Nie wiem o co chodzi z tym rodowodem?
Chcesz mieć rodowodowego zwierzaka i jeździć z nim na konkursy i pokazy - wydaj kasę i spełniaj swoje marzenia.
A co jeśli komuś spodobała się dana rasa i nie musi znać 4 pokoleń wstecz (nie interesuje go to). Albo po prostu nie stać go na wydanie 2-4 tysięcy na papier. Tylko o kasę chodzi, tylko. Mam kumpla który ma hodowlę owczarków. Olewa wszystko i dwa razy dopuszczał naszego Bastera do swoich suczek. Cały czas jak przyjeżdża ktoś po zakup pieska pokazuje tylko jedną suczkę i jednego psa (cały czas ma wystawione tylko ich). Warunki ma super, kocha i dba o psy ale kasa to kasa. Handel to handel. To o tyle jeśli chodzi o tą poronioną ustawę.
pozdrawiam
Nie wiem o co chodzi z tym rodowodem?
Chcesz mieć rodowodowego zwierzaka i jeździć z nim na konkursy i pokazy - wydaj kasę i spełniaj swoje marzenia.
A co jeśli komuś spodobała się dana rasa i nie musi znać 4 pokoleń wstecz (nie interesuje go to). Albo po prostu nie stać go na wydanie 2-4 tysięcy na papier. Tylko o kasę chodzi, tylko. Mam kumpla który ma hodowlę owczarków. Olewa wszystko i dwa razy dopuszczał naszego Bastera do swoich suczek. Cały czas jak przyjeżdża ktoś po zakup pieska pokazuje tylko jedną suczkę i jednego psa (cały czas ma wystawione tylko ich). Warunki ma super, kocha i dba o psy ale kasa to kasa. Handel to handel. To o tyle jeśli chodzi o tą poronioną ustawę.
pozdrawiam
-
- Informacje
-