szpice niemieckie średnie/duże-hodowle?

Dyskusje związane z hodowlami psów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

magdalenka87

02 marca 2011, 17:09

Witam ciepło,

czy ktoś orientuje się gdzie w Polsce są hodowle Szpiców Niemieckich-ale dużych? Nie można znaleźć nic w internecie...więc pomyślałam, że zapytam. Sama mam szpica niemieckiego dużego (bez rodowodu-oklapnięte ucho) i wiem, że są to świetne bystre psy ! Moja koleżanka szuka psa tej rasy i zaoferowałam pomoc:) Jednak widzę, że to nie będzie proste. Czy znacie hodowlę tych psiaków w Polsce?

Bardzo liczę na porady, jeśli przypuszczenia się potwierdzą-trzeba będzie jechać do Czech tam jest kilka hodowli -ale droga daleka więc to ostateczność:D

pozdrawiam,
Magda ze swoim staruszkiem :)
pianistka

04 marca 2011, 16:59

Musisz poszperać w necie ale generalnie czasem widziałam średnie, z dużych są na pewno szpice wilczaste.
Piuma

07 sierpnia 2011, 18:55

Pianistko - szpic niemiecki duzy nie jest szpicem wilczym. Szpice wilcze są w Polsce dostepne. Szpica duzego trzeba szukac w Czechach lub w Niemczech .
ewelina g

07 sierpnia 2011, 20:37

będąc w Ustce przy porcie widziałam mężczyznę miał chyba z5 sztuk pięknych białych szpiców fakt ta rasa jest mało popularna w Polsce ale są piękne :D
ODPOWIEDZ
  • Informacje