Kable -kot-zdrowie
Mój dorosły kot lubi gryżć kable. Ale nie wszystkie. Ewidentnie są takie ,które mu smakują,a innymi nie jest zainteresowany. Z pewnych względów u mnie praktycznie nie jest wykonalne by wszystkie kable dało się zabezpieczyć( w listwie, rurkach). Czy jest na to jakaś rada? Mam wrażenie ,że gryzienie kabli w przypadku mojego kota nie jest wynikiem nudy a raczej samego smaku kabli, może jakiegoś kłopotu z żołądkiem może zębami? Czy to możliwe? Kot dosyć często wymiotuje, kilka godzin po jedzeniu albo zaraz po nim. Ale ciagle ma duzy apetyt, pije wodę. Pozwalam sobie zamieścic ten post w dwóch miejscach bo może jedno z drugim ( kable i problemy żołądkowe) to dwie różne sprawy. Dziekuję za odpowiedź.
Misiowa, wydaje mi się, że kłopoty żołądkowe nie są spowodowane podgryzaniem kabli (no, chyba, że przy kicio zjada odgryzione kawałki.
Zainteresowanie tylko niektórymi kablami pewnie bierze sie stąd, że mają one różne zapachy i pewnie te są bardziej kuszące.
Jest taki gotowy środek dla kotów do zabezpieczania przed podgryzaniem.
Z domowych sposobów możesz spróbować posmarować sokiem z cytryny lub sokiem ze skórki zielonego greapfruta (trzeba zetrzeć zielona warstwę skórki na tarce i wycisnąć sok).
Zainteresowanie tylko niektórymi kablami pewnie bierze sie stąd, że mają one różne zapachy i pewnie te są bardziej kuszące.
Jest taki gotowy środek dla kotów do zabezpieczania przed podgryzaniem.
Z domowych sposobów możesz spróbować posmarować sokiem z cytryny lub sokiem ze skórki zielonego greapfruta (trzeba zetrzeć zielona warstwę skórki na tarce i wycisnąć sok).
-
- Informacje
-