KOT I DOMOWE ROŚlINY

Tutaj poruszamy tematy nie objęte w innych działach.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Nikunia

14 czerwca 2007, 18:53

niedługo do mojego domu wprowadzi się kot :) a mieszkają tu również kwiatki - Dracenka, Yucka oraz Skrzydłokwiat - zwany Skrzydlakiem. Czy jest szansa na koleżenstwo czy roślinki będą dla kota niebezpieczne?
ATA

14 czerwca 2007, 19:11

Trudno mi coś doradzać, ale ja przed przyniesieniem mojego Fiodora do domu na wszelki wypadek wszystkie trujące (i wątpliwe) rośliny wywiozłam do pracy. Między innymi te, które wymieniłaś. Zostały tylko te na 100% bezpieczne - paprocie, zielistki, cissusy.... Wolałam nie sprawdzać, czy kot będzie coś obgryzał czy też nie, zwłaszcza, że przez półtora roku zostawał na pół dnia sam w domu. Może być tak, że Twój kot w ogóle nie będzie się roślinkami interesował, ale z drugiej strony trudno kota cały czas pilnować i patrzeć co robi, zwłaszcza jeśli jest aktywny w nocy. Można próbować ustawić kwiatki w miejscach niedostępnych dla kota, ale czy takie w ogóle istnieją? :wink: Dla mojego kota nie :twisted:, dlatego wolałam nie ryzykować .
Awatar użytkownika
Nika81

15 czerwca 2007, 11:18

Na temat Skrzydłokwiata pisałam tu:
http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?t=4348

Od grudnia zeszłego roku walczymy po zjedzeniu tej rosliny. Z kotką jest teraz bardzo dobrze ale to trwa zaledwie kilkanaście dni. Radzę bardzo uważać...

U mnie kwiaty zawiesiłam na haczkach na ścianie i kicia nie ma dostępu do nich. Nie widzę też zainteresowania...
ODPOWIEDZ
  • Informacje