kot i papuga

Tutaj poruszamy tematy nie objęte w innych działach.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

iwonaG

05 czerwca 2006, 21:52

Czy jest szansa, aby kot żył w zgodzie z papuga? Mam papugę falistą i chcę kupić małego kotka perskiego. Czy jak będę go miała od malego to mozna go nauczyć, żeby nie tykał papuzki? Proszę o odpowiedź
Awatar użytkownika
Jarek
Lekarz weterynarii
Kontakt:

06 czerwca 2006, 13:46

wszystko jest możliwe, ale nikt nie da gwarancji
DamaKier
Kontakt:

06 czerwca 2006, 18:27

To zależy od charakteru i osobowości kotka, od tego jak go wychowasz i czy zaakceptuje papugę. Przy poczatkowym oswajaniu i potem coraz częstszych kontaktach jest możliwość, ze się polubią
ada@

25 listopada 2006, 13:06

Ja mam NIMFĘ i mój były kocur perski zył w zgodzie ,a nawet sie bardzo lubiły ..kot biegał po mieszkaniu a papuga zlatywałam na podlogę i goniłam kota..kot nawet wyciągał sobie świnkę morską z klatki i kładł sie koło niej w kłebek..o dziwo i świnka nie uciekała...więc chyba to od kota zalezy...Persy są bardzo towarzyskie,mimo,że do pieszczot nie mozna ich zmusić ,to jednak bardzo lubią towarzystwo i zwierząt i ludzi..Trzeba jednak pamietac że kot to łowca i wszystko sie moze zdarzyć.
Abi

25 listopada 2006, 13:10

ada@ pisze:Ja mam NIMFĘ i mój były kocur perski zył w zgodzie ,a nawet sie bardzo lubiły ..kot biegał po mieszkaniu a papuga zlatywałam na podlogę i goniłam kota..kot nawet wyciągał sobie świnkę morską z klatki i kładł sie koło niej w kłebek..o dziwo i świnka nie uciekała...więc chyba to od kota zalezy...Persy są bardzo towarzyskie,mimo,że do pieszczot nie mozna ich zmusić ,to jednak bardzo lubią towarzystwo i zwierząt i ludzi..Trzeba jednak pamietac że kot to łowca i wszystko sie moze zdarzyć.

Ada@ ty łobuziaro okupujesz kolejne forum??/ :wink:
ada@

25 listopada 2006, 17:22

ABI hihihi no wiesz ...tam gdzie koty ..tam i ja.....pozdrowionka gorące :lol:
Gość

19 marca 2007, 12:50

nie wiem czy [papugi lubią towarzystwo :( )
ODPOWIEDZ
  • Informacje