Witam serdecznie. Mam prawie 4 letnią Kotkę Szarą, pręgowaną:) Śliczną Od jakiegoś czasu martwię się. Kiedy leży i zasypia, drzemie sobie - trzęsie się- lekko. Potem gdy zapada w głęboki sen, problem znika. Trwa to już jakiś czas. Ma apetyt, jest aktywna. Nie gorączkuje. Jednak też od kilku dni wybrzydza bardzo z jedzeniem. Karmy mokrej wogule nie je. Jak jej ugotuje pierś kurczaka to zje, udko też ale grymasi strasznie. Raz na jakiś czas tak grymasi, ale może ma to związek. Jest to kotka wychodząca. Czy może to być taka jej poprostu uroda? czy może być to niepokojący sygnał? Bardzo nie lubi wizyt u lekarza. Ufam forum, więc zgłaszam na początek problem tutaj.
Pozdrawiam
Nietypowy problem..
może jej się coś śni? Mój pies macha ogonem podczas snu, a może ma jakieś skurcze tak jak ludzie czasem mają (zwierzęce organizmy są zbudowane z takich komórek jak człowiek więc niektóre reakcje są podobne). Nie opisałaś jak to dokładnie wygląda, być może to padaczka - pooglądaj na youtubie jak wygląda to u kota...ja nauczona swoimi doświadczeniami wiem że nie wolno bagatelizować żadnych niepokojących zachowań.
-
- Informacje
-