pomocy agresywny kot
witam wszystkich prosze o pomoc muj kot(podam ze jest to brytyjczyk z rodowodem ) po kastracji stał sie bardzo agresywny ale z wszystkich domowników upatrzył sobie mnie na swoje ataki i najgorzej ze nigdy nie wiadomo co zrobi ,,podam przykład -przychodzi do mnie żeby go głaskac i ja to robię i nagle zaczyna mnie gryżć w nogi a siedziałam na wersalce to zabrałam nogi na górę to zaczoł gryzc moje kolana a gdy i na to nie pozwoliłam odwrócił się i gdy myślałam ze sobie idzie zawinoł się i wyskoczył do mnie tak wysoko ze ugryzł mnie w szyje aż do krwi a dotego podrapał mi szyje tak dotkilwie i zrobił to z taką zaciekłością moja pani doktor kota nigdy się nie spotkała z takim brytyjczykiem a jak zobaczyła moją szyje to się przeraziła ,,,,,a ja mam przecież w domu dziecko a jak kiedyś tak zaatakuje mała..proszę pomurzcie doradżcie co mam robić bo moje pomysły się już wyczerpały a średnio raz dziennie jestem narażona na jego ataki i są one z taką złością i agresją że zaczynam się go bać
- Kasia i Maniuś
A lekarka przebadała kota - chodzi mi o badanie moczu, krwi etc. Może chce on Tobie coś powiedzieć - typu dolega mi coś.
Piszesz, że Twoje pomysły się już wyczerpały. A jakie to były pomysły? Pamiętasz, że agresja rodzi agresję?
Koty nie stają się agresywne bez powodu, coś takiego się po prostu nie zdarza. Najczęściej poprzez takie zachowania koty coś sygnalizują - chorobę, ból, wobec których są bezradne. Na początek pełne badania - mocz, krew (morfologia, biochemia), może usg jamy brzusznej.
Idź do dobrego weterynarza, nie konowała, który wciśnie Ci silne tabletki uspokajające dla kota, bo to żadne leczenie.
Koty nie stają się agresywne bez powodu, coś takiego się po prostu nie zdarza. Najczęściej poprzez takie zachowania koty coś sygnalizują - chorobę, ból, wobec których są bezradne. Na początek pełne badania - mocz, krew (morfologia, biochemia), może usg jamy brzusznej.
Idź do dobrego weterynarza, nie konowała, który wciśnie Ci silne tabletki uspokajające dla kota, bo to żadne leczenie.
-
- Informacje
-