Witam
Mam pytanie. Wczoraj otrzymałem kota od znajomego, lecz nie znam rasy tego kotka, a chciałbym coś o nim dowiedzieć (jak pielęgnować ją,karmić,itd. ). Więc proszę napiszcie Wasze przepuszczenia jaka to może być rasa. Niżej dodaje zdjęcia:
Uploaded with ImageShack.us[/img]
I jeszcze druga kotka napiszcie mi jeśli mogliście by co to za rasa ? Mi się wydaje że to mieszaniec.
Uploaded with ImageShack.us
Proszę pomóżcie mi określić rasę tych kotek.
Pozdrawiam
Pytanie o rasę kotów, które posiadam w domu
-
Ten pierwszy to może być tonkijski lub syjamski, a drugi nie wiem. Mnie na dachowego wygląda nie obrażając go oczywiście w razie pomyłki Może dziewczyny, większe kociary Ci bardziej pomogą.
- Furia i Afera
Sorki, za pytanie, ale czy rasa jest aż tak istota?
jak nie maja rodowodów i nie masz zamiaru ich rozmnażać to rasa jest nieistotna przecież, najważniejsze, żeby były zdrowe i szczęśliwe
Ale wracając do tematu to 1 wygląda mi na tajskiego, radgolla lub syjama, 2 to piękny europejski
jak nie maja rodowodów i nie masz zamiaru ich rozmnażać to rasa jest nieistotna przecież, najważniejsze, żeby były zdrowe i szczęśliwe
Ale wracając do tematu to 1 wygląda mi na tajskiego, radgolla lub syjama, 2 to piękny europejski
-
europejski krótkowłosy, znany także jako dachowowiec;) kurcze, tak się jeszcze nazywa koty? dachowcami?:D
andre chyba myśli, ze każda rasa wymaga innej diety i opieki więc mu napiszcie co i jak - ja sie nie udzielam bo ja mam dachowce z czego jeden ma za duzo w tyłku (Garfiled), a drugi je prawie wszystko (Toffik)
No chyba sie nazywa dachowcami - przynajmniej w slangu forum
No chyba sie nazywa dachowcami - przynajmniej w slangu forum
Kot europejski krótkowłosy to jest właśnie oddzielna rasa z liniami, rodowodami, hodowlami i wystawami. Z wyglądu taki buras właśnie, tylko pewnie kosztuje hohoho.
A co do karm i opieki, to raczej kwestia rodzaju sierści i kształtu pyszczka, a te tu piękne okazy raczej ani nie będą mieć nadmiernego problemu zakłaczenia, ani kłopotów z gryzieniem standardowych chrupek, więc karmę proponuje dostosować do trybu życia i upodobań kociastych.
A co do karm i opieki, to raczej kwestia rodzaju sierści i kształtu pyszczka, a te tu piękne okazy raczej ani nie będą mieć nadmiernego problemu zakłaczenia, ani kłopotów z gryzieniem standardowych chrupek, więc karmę proponuje dostosować do trybu życia i upodobań kociastych.
Pytam się o rasy bo jestem ciekawy.Na przykład tego pierwszego mam od wczoraj . Ma na oko pół roku . I ciekawy jestem jak się będzie zachowywał gdy się oswoi i co lubi jeść.Np. dzisiaj parę godzin temu wymiotował. Nie dość że mało zjada to wszystko zwraca. A na dodatek ma stracha przed każdym kotem. I muszę się coś więcej dowiedzieć o tym gatunku,więc zapytałem Was o gatunek.
Dziękuje za odpowiedzi .
pozdrawiam
Dziękuje za odpowiedzi .
pozdrawiam
- Furia i Afera
Wymioty mogą być wywołane stresem lub zmiana jedzenia. Czy je to samo co jadł u kolegi?
koty przez pierwsze tygodnie mogą bać się innych kotów, więc musisz im dać więcej czasu na poznanie i przyzwyczajenie się do siebie.
Ja osobiście zaczęła bym od wizyty u weterynarza (czy ma swoją książeczkę zdrowia?) ogólne badanie i szczepienia itp
Wypadanie zębów mlecznych w tym wieku jest normalne
A tak na marginesie jak nazywają się te cuda?
koty przez pierwsze tygodnie mogą bać się innych kotów, więc musisz im dać więcej czasu na poznanie i przyzwyczajenie się do siebie.
Ja osobiście zaczęła bym od wizyty u weterynarza (czy ma swoją książeczkę zdrowia?) ogólne badanie i szczepienia itp
Wypadanie zębów mlecznych w tym wieku jest normalne
A tak na marginesie jak nazywają się te cuda?
-
andre6612 pisze:Pytam się o rasy bo jestem ciekawy.Na przykład tego pierwszego mam od wczoraj . Ma na oko pół roku . I ciekawy jestem jak się będzie zachowywał gdy się oswoi i co lubi jeść.Np. dzisiaj parę godzin temu wymiotował. Nie dość że mało zjada to wszystko zwraca. A na dodatek ma stracha przed każdym kotem. I muszę się coś więcej dowiedzieć o tym gatunku,więc zapytałem Was o gatunek.
Dziękuje za odpowiedzi .
pozdrawiam
dostałeś kota czy koty ? bo piszesz "kota" a pytasz o dwa
ma króką sierść i jeden i drugi więc nie trzeba jej pielęgnować co powinno być oczywiste,a jeśli ten pierwszy nie ma rodowodu to nie jest rasowy,ew jest kotem w typie...ale ładnie ubarwiony jest
Zwymiotować mógł przez kiepską karmę,bo zjadł jakiś liść z domowej doniczki z kwiatkami lub po prostu zwymiotował bo zalegała mu sierść mój jeden kot też czasami zwymiotował sierścią
No bez przesady, ja mam kotkę syberyjską leśna czy jakoś tak, rodowodu nie posiada, bo i po co? Rasę swoja ma, nie kazdy musi mieć świadectwo pochodzenia. Chińczyk nie musi Ci pokazać paszportu,żebyś uwierzył/ła,że pochodzi z Chin. Darujmy sobie to Rasowy-Rodowodowy
Masz kotkę nierasową w typie syberyjczyka lub norweskiego leśnego, nie ma czegoś takie jak syberyjski leśny a na temat R=R powinieneś sporo poczytać...hatsumomo pisze:No bez przesady, ja mam kotkę syberyjską leśna czy jakoś tak, rodowodu nie posiada, bo i po co? Rasę swoja ma,
-
- Informacje
-