Zwirek CBE+
chce sie czegos dowiedziec o tym zwirze, probowalam juz troche innych, lecz zaden nie przypadl mi do gustu, prosze napiszcie jak CBE+ sie sprawdza, czy napewno neutralizuje zapach kocich odchodow, itp.
Nigdy nie używałam innego żwirku więc nie mam porónania,ale używając od lat CB+ nie mam potrzeby próbowania innych.Zbryla idealnie i wyrzuca się tylko zasikane kule (do ubikacji) więc starcza na długo.Używam krytych kuwet i wszystkie futra są kastrowane więc zapach jest praktycznie niewyczuwalny.Przy sprzątaniu kuwet też nie jestem na wdechu.
CBE+ jest super
Ma przyjemny "trocinowy" zapach, dobrze się zbryla, można wyrzucać do toalety, super pochłania zapaszki, nie pyli, jest naturalny (zdrowy) dla kota.
Wcześniej przez krótki okres stosowałem Benka, ale po wypróbowaniu CBE+ nie zamienie go na żaden inny żwirek. Zostajemy z kitką przy drewienku
Ma przyjemny "trocinowy" zapach, dobrze się zbryla, można wyrzucać do toalety, super pochłania zapaszki, nie pyli, jest naturalny (zdrowy) dla kota.
Wcześniej przez krótki okres stosowałem Benka, ale po wypróbowaniu CBE+ nie zamienie go na żaden inny żwirek. Zostajemy z kitką przy drewienku
Gościu, znalazłam jeden z tematów, gdzie mowa o żwirku CBE+ i podaję Ci link poniżej, ale przeszukaj dokładnie forum, gdyż temat tego żwurku (i unnych) był wiele razy poruszany
http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.p ... 0&start=30
Ja osobiście uważam, że żwirek jest SUPER, używamy go od samego początku i nie mam zamiaru zmieniać go na inny
http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.p ... 0&start=30
Ja osobiście uważam, że żwirek jest SUPER, używamy go od samego początku i nie mam zamiaru zmieniać go na inny
Żwirek CBE + jest super, ja jestem b. zadowolona, ładnie zbryla, zero zapaszków, można wrzucać do toalety, nosi się nie bardziej niż inne żwirki, starcza na bardzo długo
Bardzo dobrze pochłania zapachy no i największy plus można go wrzucać do toalety. Co do wydajności torba 10l starczyła mi na troche ponad miesiąc. Najgorzsze to, że jest bardzo lekki i strasznie się nosi szczególnie przy otwartej kuwecie. I mógłby być trochę tańszy
Zgadzam sie z Kaktusią - pochłania zapachy o niebo lepiej niż np. Benek zapachowy, którego mam teraz i na pewno więcej nie kupię, to że można go wyrzucać do WC to największy atut, i nosi się bardzo zwłaszcza że mam otwartą kuwetę. Przy jednej wysterylizowanej kotce CBE+ 10l starczył mi na 7 tygodni! Ale pod koniec dodawałam do niego odkażacza. Chcę teraz wypróbować jeszcze Pinio zbrylający, bo ma większe grudki i podobno mniej się nosi, tyle że nie ma go jeszcze w ofercie Kraku. Prosiłam o dodanie go i Pan Marek obiecał że wkrótce się pojawi
- Kot Maciuś :)
a ja nie wiem co wy widzicie w tych żwirkach kupiłam i byłam bardzo nie zadowolona. W ogóle się nie zbrylał a jak próbowałam nabrać to co było "zbrylone" to połowa kuwety lądowała na łopatce... Zupełnie mi się nie podoba...
U mnie się zbrylaKot Maciuś :) pisze:a ja nie wiem co wy widzicie w tych żwirkach kupiłam i byłam bardzo nie zadowolona. W ogóle się nie zbrylał a jak próbowałam nabrać to co było "zbrylone" to połowa kuwety lądowała na łopatce... Zupełnie mi się nie podoba...
Po jakimś czasie tworzy się coś na podobieństwo "Rafaello" , które można delikatnie wziąć na łopatkę i oddzielić od niezbrylonej reszty żwirku
Ważne żeby nasypać odpowiednia warstwę żwirku i poczekać trochę aż sie dobrze zbryli. Dla mnie on szczególnie rewelacyjny nie był, bo strasznie nosił się po mieszkaniu, teraz mam silikonowy i jestem nawet zadowolona.
możliwe by takie wielkie kawałki drewienka się nosily po mieszkaniu?
Maciusiu, a może Ty kupiłaś CBE Uniwersal, a nie CBE+? Bo faktycznie Universal nie zbryla się i ma dużo grubsze granulki I rzeczywiście ciężko, żeby takie duże drewienka kicia wyniosła z kuwety na łapkach
Kiedyś też przez przypadek kupiłam właśnie CBE Universal, który zdecydowanie różni się od wersji CBE+. CBE+ pięknie się zbryla, ma drobniejsze granulki i do ubikacji wyrzucasz same "kule" - nadmiar czystego żwirku przesiewa się przez dziury w łopatce, więc nie ma żadnego marnotrawstwa i dzięki temu żwirek ten jest bardzo ekonomiczny
Kiedyś też przez przypadek kupiłam właśnie CBE Universal, który zdecydowanie różni się od wersji CBE+. CBE+ pięknie się zbryla, ma drobniejsze granulki i do ubikacji wyrzucasz same "kule" - nadmiar czystego żwirku przesiewa się przez dziury w łopatce, więc nie ma żadnego marnotrawstwa i dzięki temu żwirek ten jest bardzo ekonomiczny
a jest gdzieś link do tego cuda? przez moją łopatkę się nie przesiwało
Kotku Maciusiu, poniżej podaję Ci link do żwirku CBE+, którego właśnie używa moja kicia
Niestety, w Krakvecie nie znalazłam Cat's Best'a Universal, który Ty najprawdopodobniej testowałaś
http://www.krakvet.pl/product_info.php? ... ts_id=2728
Niestety, w Krakvecie nie znalazłam Cat's Best'a Universal, który Ty najprawdopodobniej testowałaś
http://www.krakvet.pl/product_info.php? ... ts_id=2728
-
- Informacje
-