Zwirek CBE+

Tutaj poruszamy tematy nie objęte w innych działach.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Gość

31 marca 2007, 23:54

chce sie czegos dowiedziec o tym zwirze, probowalam juz troche innych, lecz zaden nie przypadl mi do gustu, prosze napiszcie jak CBE+ sie sprawdza, czy napewno neutralizuje zapach kocich odchodow, itp.
Bubunia

01 kwietnia 2007, 08:58

Nigdy nie używałam innego żwirku więc nie mam porónania,ale używając od lat CB+ nie mam potrzeby próbowania innych.Zbryla idealnie i wyrzuca się tylko zasikane kule (do ubikacji) więc starcza na długo.Używam krytych kuwet i wszystkie futra są kastrowane więc zapach jest praktycznie niewyczuwalny.Przy sprzątaniu kuwet też nie jestem na wdechu. :lol:
Awatar użytkownika
Borysek

01 kwietnia 2007, 09:23

CBE+ jest super 8)
Ma przyjemny "trocinowy" zapach, dobrze się zbryla, można wyrzucać do toalety, super pochłania zapaszki, nie pyli, jest naturalny (zdrowy) dla kota. :lol:
Wcześniej przez krótki okres stosowałem Benka, ale po wypróbowaniu CBE+ nie zamienie go na żaden inny żwirek. Zostajemy z kitką przy drewienku :lol:
Awatar użytkownika
Ulla
Kontakt:

01 kwietnia 2007, 10:21

Gościu, znalazłam jeden z tematów, gdzie mowa o żwirku CBE+ i podaję Ci link poniżej, ale przeszukaj dokładnie forum, gdyż temat tego żwurku (i unnych) był wiele razy poruszany :D

http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.p ... 0&start=30

Ja osobiście uważam, że żwirek jest SUPER, używamy go od samego początku i nie mam zamiaru zmieniać go na inny :D
DamaKier
Kontakt:

06 kwietnia 2007, 00:10

Żwirek CBE + jest super, ja jestem b. zadowolona, ładnie zbryla, zero zapaszków, można wrzucać do toalety, nosi się nie bardziej niż inne żwirki, starcza na bardzo długo
Awatar użytkownika
Kaktusia

18 kwietnia 2007, 15:48

Bardzo dobrze pochłania zapachy no i największy plus można go wrzucać do toalety. Co do wydajności torba 10l starczyła mi na troche ponad miesiąc. Najgorzsze to, że jest bardzo lekki i strasznie się nosi szczególnie przy otwartej kuwecie. I mógłby być trochę tańszy :lol:
Sita

20 kwietnia 2007, 12:00

Zgadzam sie z Kaktusią - pochłania zapachy o niebo lepiej niż np. Benek zapachowy, którego mam teraz i na pewno więcej nie kupię, to że można go wyrzucać do WC to największy atut, i nosi się bardzo zwłaszcza że mam otwartą kuwetę. Przy jednej wysterylizowanej kotce CBE+ 10l starczył mi na 7 tygodni! Ale pod koniec dodawałam do niego odkażacza. Chcę teraz wypróbować jeszcze Pinio zbrylający, bo ma większe grudki i podobno mniej się nosi, tyle że nie ma go jeszcze w ofercie Kraku. Prosiłam o dodanie go i Pan Marek obiecał że wkrótce się pojawi
Awatar użytkownika
Kot Maciuś :)

22 kwietnia 2007, 23:56

a ja nie wiem co wy widzicie w tych żwirkach :( kupiłam i byłam bardzo nie zadowolona. W ogóle się nie zbrylał a jak próbowałam nabrać to co było "zbrylone" to połowa kuwety lądowała na łopatce... Zupełnie mi się nie podoba...
Awatar użytkownika
Borysek

23 kwietnia 2007, 08:44

Kot Maciuś :) pisze:a ja nie wiem co wy widzicie w tych żwirkach :( kupiłam i byłam bardzo nie zadowolona. W ogóle się nie zbrylał a jak próbowałam nabrać to co było "zbrylone" to połowa kuwety lądowała na łopatce... Zupełnie mi się nie podoba...
U mnie się zbryla :P
Po jakimś czasie tworzy się coś na podobieństwo "Rafaello" :lol:, które można delikatnie wziąć na łopatkę i oddzielić od niezbrylonej reszty żwirku 8)
Awatar użytkownika
Kaktusia

23 kwietnia 2007, 13:48

Ważne żeby nasypać odpowiednia warstwę żwirku i poczekać trochę aż sie dobrze zbryli. Dla mnie on szczególnie rewelacyjny nie był, bo strasznie nosił się po mieszkaniu, teraz mam silikonowy i jestem nawet zadowolona.
Awatar użytkownika

24 kwietnia 2007, 20:19

możliwe by takie wielkie kawałki drewienka się nosily po mieszkaniu?
Awatar użytkownika
Borysek

24 kwietnia 2007, 20:54

...ale nie noszą się te zbrylone kulki żwirku (jeśli to masz na myśli), tylko te drobne wiórki jeśli już...w dodatku naprawdę niewiele - da się przeżyć ;)
Awatar użytkownika
Ulla
Kontakt:

24 kwietnia 2007, 21:03

Maciusiu, a może Ty kupiłaś CBE Uniwersal, a nie CBE+? Bo faktycznie Universal nie zbryla się i ma dużo grubsze granulki :wink: I rzeczywiście ciężko, żeby takie duże drewienka kicia wyniosła z kuwety na łapkach :D

Kiedyś też przez przypadek kupiłam właśnie CBE Universal, który zdecydowanie różni się od wersji CBE+. CBE+ pięknie się zbryla, ma drobniejsze granulki i do ubikacji wyrzucasz same "kule" - nadmiar czystego żwirku przesiewa się przez dziury w łopatce, więc nie ma żadnego marnotrawstwa i dzięki temu żwirek ten jest bardzo ekonomiczny :D
Awatar użytkownika

25 kwietnia 2007, 15:36

a jest gdzieś link do tego cuda? przez moją łopatkę się nie przesiwało :(
Awatar użytkownika
Ulla
Kontakt:

25 kwietnia 2007, 20:52

Kotku Maciusiu, poniżej podaję Ci link do żwirku CBE+, którego właśnie używa moja kicia :D
Niestety, w Krakvecie nie znalazłam Cat's Best'a Universal, który Ty najprawdopodobniej testowałaś :wink:

http://www.krakvet.pl/product_info.php? ... ts_id=2728
ODPOWIEDZ
  • Informacje