Witam
chciałam serdecznie wszystkich powitać. Mamy w domku 2 kocięta maine coon, 3,5 i 4,5 miesiaca. mam pytanie jako że to moje 1 koty (ale nie ostatnie) nie wiem wielu rzeczy. Będę wdzieczna za pomoc.
jeden z koteczków dopadł miskę z rosołem (syneczek zostawił i poszedł za potrzebą) a że ten kitek wprost uwielbia gotowane mięsko nie odmówił sobie uczty, tylko tak pysio wkładał, że sobie futro wytarzał. trochę tego wylizał trochę ja wytarłam ( pianka dla kota ale nic to nie dało) trochę kolega mu pomógł. Ale mimo to wygląda jak zmokła kura. moje pytanie czy wykąpać koteczka (zaprać pod szyją) normalnym szamponem dla kota, mimo że był potraktowany ponad tydz temu u veta specjałem przeciw pchłom. Ktoś wie po jakim czasie można koteczka wykąpać i czy po kąpieli nie trzeba powtarzać odpchlania?
a swoją drogą czy to nie dziwne że ten drugi je tylko suchą karme, ładnie przybiera na wadze, dokazuje jak ta lala, ale mięska sie nie chwyci, ani domowego ani z saszetki (z jednej saszetki hilsa wylizuje tylko ten płyn a mięsko zostaje)
pozdrawiam
kąpanie kociaka a "odpchlenie"
-
no to możesz wykąpać,a raczej wyczyścić kota bo zapewne był to front line lub fypryst .Słyszałam od weterynarza jedynie,że 2 dni przed i po nie można kapać
Niemniej jednak, na podstawie informacji dotyczących skuteczności u kotów, które umyto szamponem 2 dni po podaniu produktu, nie zaleca się kąpania kotów przez 2 dni po podaniu produktu.
Niemniej jednak, na podstawie informacji dotyczących skuteczności u kotów, które umyto szamponem 2 dni po podaniu produktu, nie zaleca się kąpania kotów przez 2 dni po podaniu produktu.
2 dni minęło spokojnie, czyli co dalej po kąpieli będzie pod "ochroną", bo nie sądzę że jak go częściowo nawet zasadze do wody to sie jednak cały nie wykąpie, póki co rano obcięłam pazury, i zobaczymy może cało wyjde z tego kąpania
-
elf12 pisze:2 dni minęło spokojnie, czyli co dalej po kąpieli będzie pod "ochroną", bo nie sądzę że jak go częściowo nawet zasadze do wody to sie jednak cały nie wykąpie, póki co rano obcięłam pazury, i zobaczymy może cało wyjde z tego kąpania
no jasne że będzie pod ochroną
-
- Informacje
-