Przygarnęłam na tymczas kotkę ale widze ze bardzo się męczy w domu. To kotka która tułała sie po jednym z osiedli.
Poleccie dobry model szelek i smyczy bo kotka ma naturę uciekinierki a nie moge jej wypuszczac samej. Czy lepiej obrozę?
na co zwrócić uwage przy kupowaniu szelek.
Kotka waży 4 kg.
Konta na smyczy
Mój kot ma takie szelki : http://www.krakvet.pl/trixie-szelki-kot ... -9072.html i bardzo je sobie chwalę. Przede wszystkim dzięki zatrzaskowym sprzączkom (regulowanym) niezwykle szybko i sprawnie te szeleczki się zakłada i zdejmuje. Kiedy miałam szelki z klamerkami to czasem miałam poważny problem z zapinaniem bo tak okropnie kot się wiercił. Generalnie ja wolę szelki, a nie obrożę, bo jakoś szeleczki wydają mi się bezpieczniejsze dla kota. Trzeba jednak pamiętać, że kociaste nie mają obojczyków, są bardzo giętkie i trzeba naprawdę porządnie kota pozapinać, żeby się z szelek nie wysmyknął. Mojemu się to parę razy udało, bo wydawało mi się, że za mocno go ścisnęłam, a w rzeczywistości było jeszcze sporo luzu. Życzę Ci żeby Twoja kota chciała chodzić w szelkach - moje futro natychmiast się kładzie i leży tak długo, aż go uwolnię. Szelek używam więc tylko jako zabezpieczenia, kiedy kot spaceruje latem po balkonie. Nie mam tam siatki, a na trzecim piętrze zabezpieczenie jest konieczne .
- Modraszka5050
To koty też wyprowadza się na smyczy???
Jak jeździłam do babci, to widziałam czasem jak taka Pani też wyprowadzała kota na smyczy
Jak jeździłam do babci, to widziałam czasem jak taka Pani też wyprowadzała kota na smyczy
I co w tym takiego dziwnego?
Mam w domu dwa koty i psa, mieszkam w bloku. Kotka nie lubi chodzić na spacery (chyba że na rękach, ale to też nie koniecznie), a kocurek uwielbia poskakać na trawce. Nie wypuszczam go samego ze zwzględu na jego bezpieczeństwo, na spacery z nim wychodzi mój mąż. Kot nawet nauczył się chodzić na smyczy i moi dwaj faceci wyprawiają na trawniku dzikie charce.
Nie wiem dlatego niektórych widok kota na smyczy tak dziwi? Normalna sprawa.
Mam w domu dwa koty i psa, mieszkam w bloku. Kotka nie lubi chodzić na spacery (chyba że na rękach, ale to też nie koniecznie), a kocurek uwielbia poskakać na trawce. Nie wypuszczam go samego ze zwzględu na jego bezpieczeństwo, na spacery z nim wychodzi mój mąż. Kot nawet nauczył się chodzić na smyczy i moi dwaj faceci wyprawiają na trawniku dzikie charce.
Nie wiem dlatego niektórych widok kota na smyczy tak dziwi? Normalna sprawa.
Dla normalnych ludzi - z pewnością. Niestety nie każdego to dotyczy jak widaćojasia pisze: Nie wiem dlatego niektórych widok kota na smyczy tak dziwi? Normalna sprawa.
Sokrates ma takie same tylko dla kociąt. Też sobie bardzo chwalę, szczególnie w podróży - nie musi byc zamknięty w transporterze tylko sobie spaceruje w szelkach Powoli z nich wyrasta, ale ponieważ się sprawdzają kupię takie same tylko dla "dorosłych"
-
Witajcie!
Dobranie odpowiednich szelek lub smyczy dla kota jest bardzo ważne. Zapewnienie mu wymaganego komfortu jest kluczowe dla czerpania przyjemności ze spacerowania. W naszym sklepie znajdziesz szeroki wybór produktów z tej kategorii. Nasi klienci pokochali TRIXIE Szelki regulowane Freshline Spot ze smyczą dla kota 41862. Odblaskowe szelki ze smyczą zapewniają dodatkowo bezpieczeństwo podczas spacerów.
Sprawdź!
KrakVet.pl
Dobranie odpowiednich szelek lub smyczy dla kota jest bardzo ważne. Zapewnienie mu wymaganego komfortu jest kluczowe dla czerpania przyjemności ze spacerowania. W naszym sklepie znajdziesz szeroki wybór produktów z tej kategorii. Nasi klienci pokochali TRIXIE Szelki regulowane Freshline Spot ze smyczą dla kota 41862. Odblaskowe szelki ze smyczą zapewniają dodatkowo bezpieczeństwo podczas spacerów.
Sprawdź!
Kod: Zaznacz cały
https://www.krakvet.pl/product-pol-27290-TRIXIE-Szelki-regulowane-Freshline-Spot-ze-smycza-dla-kota-41862.html
A próbowaliście tej smyczy dla kota? : Sprawdzi się przy młodym, trochę jeszcze nieokiełznanym?
Kod: Zaznacz cały
https://www.krakvet.pl/product-pol-11035-FLEXI-Smycz-automatyczna-NEW-CLASSIC-XS-tasma-3m-do-12kg-kolor-czerwony.html
tak, powinna dać radę Ma odpowiednią długośc regulacji i bardzo wygodna w użytkowaniumaczek1 pisze: ↑20 lipca 2021, 10:41A próbowaliście tej smyczy dla kota? :Sprawdzi się przy młodym, trochę jeszcze nieokiełznanym?Kod: Zaznacz cały
https://www.krakvet.pl/product-pol-11035-FLEXI-Smycz-automatyczna-NEW-CLASSIC-XS-tasma-3m-do-12kg-kolor-czerwony.html
wsszystkie smycze Flexi jakie miałam dla moich sierściuchów sprawdzały się świetnie! Dlatego nie zastanawiaj się i kupujmaczek1 pisze: ↑20 lipca 2021, 10:41A próbowaliście tej smyczy dla kota? :Sprawdzi się przy młodym, trochę jeszcze nieokiełznanym?Kod: Zaznacz cały
-
- Informacje
-