pieluszki dla kociaka??

Dyskusje o pielęgnacji kotów.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Gość

15 października 2008, 16:49

czy jest coś takiego jak pieluszki dla małego kociaka? bo mój sika gdzie popadnie, a do kuwety nie dojdzie bo ma dopiero tydzień. I ile by to kosztowało?? z góry dziękuje ;* :P
Mea Luna

16 października 2008, 08:16

hehe, fajny pomysł :) o pieluszkach takowych nie słyszałam, ale może gdyby wziąć najmniejszą rozmiarówkę dla niemowląt?
Ale powaznie, to może lepiej tak nie kombinuj, może warto teraz się przemęczyć i przyuczać malucha do kuwety. Kto wie, czy nie przyzwyczaiłby się do pieluch i później byłoby jeszcze gorzej...
Powodzenia :)
Mea Luna

16 października 2008, 08:18

aaa, zwracam honor, przeoczyłam to, że maluszek ma dopiero tydzień....
Kropka 2310
Kontakt:

16 października 2008, 21:02

Witaj. Tygodniowy kociak powinien być karmiony i pielęgnowany tak, jakby był w gnieździe z kotką, a więc tymczasem nie kuweta, a masaż brzuszka po każdym posiłku itd. , podczas którego kociątko odda mocz i kał. Mnie udało się wychować koteczkę (tą trikolorkę) od 4-dniowego malucha po zaginięciu jej matki. Udało się, ale namasowałam się, że hej.
elza

18 października 2008, 17:57

Odchowywałam kiedys kociaka któremu zrobiłam gniazdko z pampera wielkości junior. On sobie tam siedział. Było mu ciepło bo matki nie miał. Karmiłam pipeta szklana. Kicius jest za mały na korzystanie z kuwety. Trzeba mu masowac brzuszek.
DamaKier
Kontakt:

10 listopada 2008, 13:08

Ja bym też radziła kupic pieluszki albo podkłady higieniczne w aptece i tak jak radzą dziewczyny- po każdym posiłku kładziesz na tym maluszka i masujesz mu brzuszek, zeby się załatwił. U maluchów wydalanie następuje b.szybko po zjedzeniu albo napiciu się. Jeśli w trakcie Twojej nieobecności kotek ma dostęp do jedzonka i picia, to połóż jeden podkład w legowisku. Możesz też zamiast tego kupic specjalne legowisko, które chłonie- Dry Bed
ODPOWIEDZ
  • Informacje