Mam dwa egzotyki i przy wizycie u weterynarza zaniepokoiło go wypadanie sierści u moich kotów,żywię je dobrą karmą,co weterynarz potwierdził,ale sierść wypada i był zdziwiony że tyle jej jeszcze mają skoro tyle jej wypada
Mam pytanko odnośnie preparatów na to,czy Efa oile pomoże ? wiem że na efekt trzeba czekać nawet kilka tygodni,ale czy są to dobre krople czy może jakieś inne kupić
Wypadanie sierści,jaki preparat
bardzo często ulekarza koty zrzucaja nadmiernie sierść jest to efekt stresu. Trzeba to skontrolować w domu czys sytuacja sie nie poprawi.
-
szczerze to nie mam pojęcia co moze powodować stres u nich,nikt im krzywdy nie robi,mam małego syna,ale on im nic nie robi,a koty czasami nawet z nim śpią i domagają się pieszczot,wiec zestresowane zachowaniem dziecka,typu rzucenie czymś,piskami raczej nie są,bo są przyzwyczajone,a czy stosunki pomiedzy kotami mogą powodować taki stres ?
bo koty czasami sie tłuką
bo koty czasami sie tłuką
jak najbardziej
-
zaczęłam stosować kilka tygodni temu krople Efa,u kotki sierść się poprawiła,kocur jednak nadal gubi podszerstek dostają tą samą dawkę kepelek
ma jakieś zmiany na skórze?
-
nie ma,skóra blada,nie ma zaczerwienień,bez strupków,kot nie ma brzydkiego zapachu.Jedynie u nasady ogona jakieś kilka cm ma brzydką tłustą/lepką skórę i jakby brudna,ale podobno u niekastrowanych kotów to normalne...mój niedawno dopiero został poddany zabiegowiJarek pisze:ma jakieś zmiany na skórze?
- MaximusKennel
Koty lubią się posypać z sierści po kastracji/sterylizacji, ze względu na imbalans hormonalny.. Mój najmłodszy sypał się prawie kwartał. Pomocne jest podawanie suplementów z omega-3/omega-6 i wyczesywanie kłaków np. furminatorem.
-
wyczesałam go porządnie furminatorem przed tym jak zaczęłam podawać witaminy,teraz od czasu do czasu czeszę,kotki nei czeszę bo jej sierść nie jest już uciążliwa,jeśli chodzi o zostawianie jej wszędzie.Kupie omega i zacznę mu podawać,zobaczymyMaximusKennel pisze:Koty lubią się posypać z sierści po kastracji/sterylizacji, ze względu na imbalans hormonalny.. Mój najmłodszy sypał się prawie kwartał. Pomocne jest podawanie suplementów z omega-3/omega-6 i wyczesywanie kłaków np. furminatorem.
Biedronko! Tłusty ogonek wkrótce zniknie. Miałam ten sam problem u Ryśka. Teraz ( prawie rok po kastracji) zero problemu.
Natomiast mam ciągle problem z gubieniem przez niego sierści. Kłaki fruwaja po całym mieszkaniu. Nawet jak się połozy, a potem normalnie wstanie, na posłaniu jest kępka sierści... Moja Pani wet polecała witaminy :"EUROWET Wita-vet - regenerator sierści i skóry" Trochę mu się po nich poprawiło.
Natomiast mam ciągle problem z gubieniem przez niego sierści. Kłaki fruwaja po całym mieszkaniu. Nawet jak się połozy, a potem normalnie wstanie, na posłaniu jest kępka sierści... Moja Pani wet polecała witaminy :"EUROWET Wita-vet - regenerator sierści i skóry" Trochę mu się po nich poprawiło.
-
asiryś pisze:Biedronko! Tłusty ogonek wkrótce zniknie. Miałam ten sam problem u Ryśka. Teraz ( prawie rok po kastracji) zero problemu.
u Nas po Efa pomogło u kotki,sierść wygąda na zdrowszą.Kocur ma ładną sierść,lśniacą,gęstą weterynarz poważnie był zdziwiony,że tak się sypie a tej sierści ma jeszcze tak dużo.
Panie doktorze a łupież ma tu coś do tego ? w sumie to ten łupież dojrzała dopiero P.weterynarz taki jakiby kurz nie jak u psa czy człowieka i nie w każdym świetle go widać,a może to sprawa koloru kota,że tak widać (czarny)
-
- Informacje
-