amerykański cocker spaniel
od siedmiu miesięcy posiadam ąmerykańskiego cocker spaniela, suczka ma 11 miesięcy, dbam o nią , jest okazem zdrowia, jedno mnie niepokoi, trochę się niecierpliwię bo rasa ta ma wspaniałą szatę która zachwyca przechodniów podczas spacerów, moja sunia posiada pięknie zadbaną szatę ale nie jest ona tak obfita na kończynach i podbrzuszu jak to widać na wszystkich zdjęciach ukazujących wzorzec tej rasy. Czy wykluczając przypuszczenia nieczystości w rasie mogę uzyskać odpowiedź jak długo pies tej rasy okrywa się taką szatą,
- cockermanka
Wcale nie jest powiedziane, że na 100% będzie miała taki włos...
Po jakich jest rodzicach?
Po jakich jest rodzicach?
Wygląd szaty zależy od wielu czynników:
jacy byli rodzice i ich antenaci (wiec czyste predyspozycje genetyczne, cockermanka zadała doskonałe pytanie o rodziców a na tej podstawie idziemy w pokolenia dalej, pewność przodków i dziedziczenia cech masz tylko w przypadku dokumentacji, w przypadku braku papierów to wielkie NN)
kosmetyki i pielęgnacja
żywienie
czynniki zewnętrzne niezależne
jacy byli rodzice i ich antenaci (wiec czyste predyspozycje genetyczne, cockermanka zadała doskonałe pytanie o rodziców a na tej podstawie idziemy w pokolenia dalej, pewność przodków i dziedziczenia cech masz tylko w przypadku dokumentacji, w przypadku braku papierów to wielkie NN)
kosmetyki i pielęgnacja
żywienie
czynniki zewnętrzne niezależne
-
- Informacje
-