Witam,
jakie preparaty polecacie na pozbycie się kamienia u psa?
Sunia ma ok 11 lat, jakieś 3 lata temu miała czyszczone ząbki pod narkozą i jeden usuwany. Później wypadł jeszcze jeden i od jakiegoś czasu znów zaczął pojawiać się kamień z tym, że tylko na górnych kłach. Wiem, że najlepszym sposobem jest usunięcie u weterynarza ale z racji wieku nie chcę jej już poddawać narkozie
Jeżeli możecie polecić jakieś skuteczne preparaty, to byłabym wdzięczna
Kamień nazęby ...
-
z racji tego iż sunia jest wiekowa skontaktuj się z lekarzem weterynarii aby dobrał odpowiednie środki do higieny jamy ustnej.
najlepsza to szczoteczka i pasta. Jednak samego kamienia nie usuniesz niczym tylko w czasie zabiegu
wszystkie zadziałają ja akurat lubię stoma żel i petosan. Wg mnie dają najlepsze efekty.
- kamila lakusiowa
Ta pasta z Trixi jest bez sensu. Miałam i wywaliłam bo nic nie dała
- kamila lakusiowa
Mój to pił. Nie szkodzi, zęby były ładne i oddech o ładnym zapachu.
Kamień nazębny można usunąć bez zabiegu u weta robie to sama kiedy (lekko zapuszcze psie zeby przez nie szczotkowanie) biore spray Trixie na wate wcieram w kamień. Biore scaler do zakupu przez internet w niektórych zoologach. No i skrobie zęby są czyste cała robota to jakieś 10 min.
-
- Informacje
-