BARDZO WAŻNE!! PROSZĘ O SZYBKĄ ODPOWIEDŹ!!
Mam papuge nimfe. Ma około 11 miesięcy. Dostałem od znajomej dużą klatkę lecz nie wiedziałem że poprzednia papuga mieszkająca w niej była chora. Umyłem ją niezbyt dokładnie i to był mój błąd. Moja papuga wydiobywała sobie pióra. Pojechałem do weterynarza. Okazało się że to pasożyty. Ptak dostał szczepionkę (chyba) a potem jeździłem do weterynarza co 10 dni po następną dawkę leku. Przez około 2 miesiące papudze nie leciały pióra. Teraz znowu zaczyna je gubić lecz w małych ilośćiach i w dodatku tak około co trzy dni. Na internecie przeczytałem że papugi w tym wieku się pierzą. Wydaje mi się że to jest pierzenie ale wole się upewnić. Proszę o szybką odpowiedź!!
pokarz lekarzowi aby to zobaczył. Może się rzeczywiście pierzyć ale należy profilaktycznie obejrzeć jej skórę. może to nic niepokojącego.
można też kupić posypkę na pasożyty dla psów. ja posypałam papugę i jej przeszło bo miał takie małe czarne robaszki jak piasek i wymoczyłam klatkę.
-
- Informacje
-