brak apetytu

Porady dotyczące żywienia i pielęgnacji pozostałych zwierzaków (m.in. papugi, chomiki, świnki morskie, kanarki itp...)

Moderatorzy:Robert A., Jarek

mickim

09 grudnia 2006, 20:22

Moj kroliczek od tygodnia odmawia jedzenia (przez dobe zje tylko 1/3 średniej marchewki i wypija niecałe 20ml wody, na ziarno sianko czy jabłuszka nawet nie spojrzy). W trakcie pierwszej wizyty u wet. (w poniedziałek) miał on temperaturę ciała 36 st. Wet. zaaplikował mu Eurobioflox, Vitasol, Multi, . Te leki podawane mu sa codziennie Przez dwa pierwsze dni dostawał 2 razy dzinnie także NaCl+gluc. Acha na drugi dzień (wtorek) temperatura jego wynosiła 38 st , w środe 39,3 natomiast w piątek 39,5.
Bardzo prosze o pomóc jak mozna biedaczkowi pomóc. Moj wet już tez nie ma pomysłów ja mu pomóc.
Madziula20

10 grudnia 2006, 10:54

moze królik ma zator?? królik powinien jesc granulat i siano... poczytaj na forach kroliczych...

na zator dobrze jest podac sok ze swierzego ananasa...
skad jestes??
na kroliczych stronach sa podawane numery/adresy wetow kroliczych...
jak cos to pomoge ci szukac...
mickim

10 grudnia 2006, 12:39

dzięki za radę, spróbuje tego soku z ananasa.
Nie sądze aby to był zator bo siusiu robi w nadmiarze, a bobki takzże sie czasami znajdują - fakt że ich jest niewiele ale tez niewiele je.
co do króliczych stron to jesli mogłabyś to podaj mi , te co znalazłam są bardzo skompe w info
agunia66

19 grudnia 2006, 23:33

Mo króliczek często ma brak apetytu. Ale niepokojąca jest ta temperatura. Może ma problemy z zębami, np jakieś ropnie czy wet zaglądał mu do buzi? Druga możliwość to jakieś bakterie w żołądku. Polecam doktora Orła z Krak Vet on wie wszystko o króliczkach.
ODPOWIEDZ
  • Informacje