Co to może być???
Mam taki problem. Mój miesięczny kanarek nagle zrobił sie taki dziwny. Pewnego dnia podałam mu liść mniszka lekarskiego (mlecza). kanarek bardzo go lubi i zawze zjada całego. Ostatnio gdy wróciłam ze szkoły patrze a on siedzi napuszony w kuwecie a jego oczka sie tak mróżą. Chciałam spreawdzic co jest i włozyłam ręke do klatki, ale on żadnej reakcji. popatrzyłam na kał i był normalny tylko ptak wydalał go z odrobina jakby wody? nie wiem. gdy otworzyłam mu klatke żeby sobie polatał, to wyleciał ale tak jakby w spowolnionym tempie. w ogóle jego ruchy są teraz w spowolnionym tempie tak dziwnie patrzy i powoli rusza głową. co prawda dzis jest już lepiej. Gdy tez go złapałam w dłonie czułam jego kości na grzbiecie. Zdawało mi sie że podaje wystarczajaco pokarmu. Jedną łyżeczke dziennie + czasami jakis smakołyk co 2, 3 dni. Może to jest wynik osłabienia organizmu, lub zatrucia ja nie wiem. Nie chę go stracić bo w 1 miesiąc nauczyłam go juz latac po pokoju i wlatywać do klatki, oraz je mi sam z dłoni. :(:(
Trzeba przewinąć pilotem film i z całą pewnością kanarek przyspieszy I jeszcze jedno sprawdż baterie ,bo może jest to przyczyna spowolnienia kanarka,ew wstaw akumulatorki zawsze mozna doładować i trzymaja dłuzej moc.
Oczywiście to jest dość głupi żart z mojej strony i nie na miejscu,ale sprawy kanarków to nie ten dział.
Pozdrawiam.
Oczywiście to jest dość głupi żart z mojej strony i nie na miejscu,ale sprawy kanarków to nie ten dział.
Pozdrawiam.
trzeba bardzo uważać skąd pochodzi zielenina dla takich małych zwierzaków jak ptaszki, Jakie kolwiek skażenie tego pokarmu powoduje ciężkie zatrucia pokarmowe . Szczerze powiedziawszy odradzam ludziom podawać takich rzeczy. Jest masa inuuch rzeczy, króre może jeść kanarek , a które są kilka razy bezpieczniejsze niż zielenina. Powinien ptaka obejrzeć lekarz i zbadać jego kondycje , dotkąć brzucha.
-
- Informacje
-