Mam pytanie, królik miniaturka znajomej ma problem z szybko roznącymi przednimi zębami. Jakiś czas temu były one tak długioe, że właścicielka zwierzaka zdecydowała się na wizytę u weterynarza, który obcinał te zęby obcinaczkami do pazurów Czy tak można obcinać zęby królika? Mi się wydawało, że do tego służy jakiś specjalny sprzęcik... Owa znajoma kupiła te obcinaczki do pazurów i obcina nimi i pazury i zęby. Te obcinaczki są podobne do tych w linku tylko mają inny kolor:
http://www.krakvet.pl/product_info.php? ... ts_id=3435
Ja mam podobne i używam ich tylko do obcinania pazurków mojej świnki morskiej (któa nie ma problemów z długimi zębami) i kota.
Czy tak można - ścinanie zębów królikowi miniatrurce
można tylko z umiarem i na początku pod czyjąś kontrolą.
-
no i przede wszystkim jednak lepiej,aby królik zcierał ząbki...można mu kupić wapienko...w zasadzie na jedzonku też powinien ścierać...
w ostateczności może obciąć wet...bo wie jak...
czasem tak się zdarza...
Pozdro
w ostateczności może obciąć wet...bo wie jak...
czasem tak się zdarza...
Pozdro
No własnie... tylko że ten królik (jest bardzo młody) ma problemy ze ścieraniem zębów, ale ta znajoma mówiła, że mału ostatnio gryzł wapienko. Bardzo się ucieszyłam.
PS.Dziękuje za odpowiedzi
PS.Dziękuje za odpowiedzi
-
- Informacje
-