Jak pielegnować malenkiego króliczka

Porady dotyczące żywienia i pielęgnacji pozostałych zwierzaków (m.in. papugi, chomiki, świnki morskie, kanarki itp...)

Moderatorzy:Robert A., Jarek

marysia1951

24 listopada 2012, 14:03

Witam. I znowu mam problem. Dziś przywiozłam do domu malenkiego króliczka.Chudy, kosmaty, maleńki i ma załzawione oczka. Prosze, jesli coś wiecie na ten temat, poradźcie mi jak z nim postępować, zeby przeżył. Kupiłam go , bo nie mogłam patrzeć na maleństwo skurczone w zimnej klatce na dworze.Jest to króliczek miniaturka.
Awatar użytkownika
Jarek
Lekarz weterynarii
Kontakt:

24 listopada 2012, 17:08

albo ma zapalenie spojówek albo poważniejszą chorobę ale to trzeba obejrzeć króliczka.
marysia1951

25 listopada 2012, 08:56

Panie Jarku,bardzo Panu dziękuję. Niestety,ale króliczek nie przeżył. Podłosć ludzka nie ma granic. Jak można było takie maleństwo wystawić w klatce na dwór?On był maciupeńki. Wczoraj przemyłam mu zaropiałe oczka i zostawiłam w klatce. Nawet troche zjadł.[ siano ].Miałam nadzieję,że uda się go uratować. Niestety...Czesto przynoszę do domu chore,biedne,porzucone.Część odchodzi, ale też część zostaje. I stąd te moje problemy i błaganie o pomoc. Dziękuję raz jeszcze i serdecznie pozdrawiam.
ODPOWIEDZ
  • Informacje