Jakie zwierzątko dla 3-latka?
- piotr090980
złota rybka jest bardzo uniwersalne zwierzę . nie wymaga specjalnego traktowania;)ale jest dość hm nudne;p
Ja swojemu 3latkowi to kupuję na razie pluszowe i elektryczne zwierzaki i jak widzę, jak troskliwie się nimi opiekuję to zdecydowanie stwierdzam, że poczekam, aż będzie miał z 5/6 lat. Myślę, ze 3 letnie dziecko nie jest zdolne nawet do opieki nad rybką, niestety.
Według mnie to Ty powinnaś podjąć decyzję o tym jakie zwierzę chcecie zaadoptować do domu, ponieważ to pewnie na Ciebie spadnie odpowiedzialność za nie, a dziecko w takim wieku nie widzi różnicy w tym jakie to zwierzę - dla niego każdy przyjaciel w domu to będzie coś wspaniałego.
Moim zdaniem posiadanie zwierzęcia jest pozytywne, ponieważ dziecko uczy się odpowiedzialności. Nie traktowałabym tego jednak w ten sposób, że jest to zwierzak dla... Poza tym zgadzam się, że dla 3 letniego dziecka to trochę za wcześnie. Trzeba też pamiętać o tym, że o zwierzaka trzeba dbać. Szczególnie początkowo zwierzę może się stresować. Warto wtedy skorzystać ze specjalnych preparatów, które pomagają zapewnić komfort
-
- Informacje
-