KkAaNnAaRrEeKk

Porady dotyczące żywienia i pielęgnacji pozostałych zwierzaków (m.in. papugi, chomiki, świnki morskie, kanarki itp...)

Moderatorzy:Robert A., Jarek

MmAaDdZzIiAa

09 sierpnia 2005, 13:47

heyka!mam 9 lat i mam na imie Magda.chce sobie kupić kanarka ale nie wiem jak sie nim zajmowac i jak go zywic:(przosze powiedzcie!chciałam sie zapytac czy moze byc puszczany po pokoju??czy moze sie przywiązać do właściciela i jak sie zachowuje??tez ile kosztuje??prosze odpowiedzcie!!
Gość

09 sierpnia 2005, 15:18

samiczka kosztuje ok. 20zł, a samiec ok.100 zł. Moim zdaniem nie powinno sie wypuszczac takich malych ptakow po pokoju-zasmakuje wolnosci, pofruwa- i nagle zostanie zamkniety w klatce- meczarnia.
Mam zeberki i je mozna przyzwyczaic do wlasciciela, ale od "pisklaczka"-nie wiem jak jest z kanarkami, ale chyba tak samo.
MmAaDdZzIiAa

12 sierpnia 2005, 11:10

ty przejmij dział psów a ja kotów a inne zwierzęta zostawimy w spokoju
Zakłopotany

13 sierpnia 2005, 19:46

Dzieciaki spać!!!
Wstyd takie głupoty wypisywać :oops:
Gość

16 sierpnia 2005, 09:27

Anonymous pisze:samiczka kosztuje ok. 20zł, a samiec ok.100 zł. Moim zdaniem nie powinno sie wypuszczac takich malych ptakow po pokoju-zasmakuje wolnosci, pofruwa- i nagle zostanie zamkniety w klatce- meczarnia.
Mam zeberki i je mozna przyzwyczaic do wlasciciela, ale od "pisklaczka"-nie wiem jak jest z kanarkami, ale chyba tak samo.
A właśnie Kupiłam Książke o kanarkach!i tam jest napisane że każdy kanarek musi latać po pokoju! widze że nie masz kanarka!
Awatar użytkownika
Jarek
Lekarz weterynarii
Kontakt:

22 sierpnia 2005, 16:30

moi drodzy pan wetereynarz musi mieć czas na urlop i ma prawo chorować jeśli nie dorośliście do takich pojęć nie piszcie a poza tym są na prade ważniejsze problemy na forum ze zdrowiem pupili i trzeba szeregować tematy anonimowe posty zostały zgodnie z zasadami usunięte. A odnośnie latania jeśli tylko kanarek ma warunki jak najbardziej powinien latać. To takie samo pytanie można zadać czy człowiek mieszkający w bloku może biegać. Ma to bardzo pozytywny wpływ na jego układ krążeniowo - odechowy, jego sprawność fizyczną jak i na rozwój masy mięśniwej w obrębie klatki piersiowej.
Hodowca Kanarka

31 sierpnia 2007, 17:10

Z doswiadczenia Wiem, ze Kanarek lepiej czuje sie w malej klatce a nie w Sredniej czy Duzej. Moj jest w malej klatce i czuje sie tam bardzo bezpiecznie. Ma 7 lat. Czasem jak otworze mu drzwiczki od klatki to nawet nie chce z niej wyjsc. Raz tylko z niej wylecial i wrocil za minutke jak sobie pofruwal po Kuchni.
Pozdrawiam :)
Hodowca Kanarka

31 sierpnia 2007, 17:12

Takze ja Polecam male klatki dla kanarkow!
Jezeli chodzi o pokarm to Polecam suchy pokarm "Macius"
Oprocz tego warto kupic od czasu do czasu jakies witaminki dla naszego podopiecznego.
harpia

31 sierpnia 2007, 19:17

Hodowca Kanarka pisze:Z doswiadczenia Wiem, ze Kanarek lepiej czuje sie w malej klatce a nie w Sredniej czy Duzej.
No jasne, lepiej siedzieć w pokoju wielkości kibla niż porządnym M3 :evil:

Jestem przeciwnikiem trzymania jakiegokolwiek ptaka w małych klatkach wielkości cegły, po to ptaki mają skrzydła, by mogły z nich korzystać, nigdy nie trzymałam ani kanarków ani papug w mikroskopijnych klatkach, a już o lataniu to chyba jasne, ile chce i jak długo.
Oczywiście po zabezpieczeniu pokoju i okien.
lewandowska.marzena

31 sierpnia 2007, 19:48

Nie ma w regulaminie nic na temat, że tak pisać NnNiIiEeE można? A jak nie to dopiszcie, błagam.
ODPOWIEDZ
  • Informacje