moja mama ma zamiar kupić papuge nimfe jednak prawie nic o niej nie wiemy . Czy mógłby ktoś opisać coś na temat pielengnacji i o jej wychowaniu
i o jej opiece oraz przydatne mi informacje
nimfa
można o tym książke napisać. Warto kupić jaką książke o nimfach i poczytać. Lepiej zapytaj o szczegóły jakie Cię interesują na pewno ktoś pomoże.
Nimfy to wspaniałe ptaki - mam dwie. Moje są tak oswojone, że same przylatują po pieszczoty i nigdy nie mają dosyć głaskania po główkach Ale zanim kupisz nimfę, zastanów się czy możesz jej zapewnić wszystko to, czego potrzebuje. Ptak nie może być tylko ozdobą mieszkania i nie może cały czas siedzieć w ciasnej klatce! Musi mieć możliwość swobodnych lotów. Wiedz też, że nimfy bywają hałaśliwe, no i śmiecą. Łuski po ziarnach w promieniu 1m od klatki i kupki wszędzie gdzie tylko papuga usiądzie - to standard Polecam gorąco książkę pani Joanny Karockiej "Nimfy - o nimfach prawie wszystko... i o innych papugach co nieco". W tej chwili jest to zdecydowanie najobszerniejsza i najpełniejsza pozycja na polskim rynku. Napisz do mnie PW to podam Ci link do strony pani Joanny i do forum o papugach - to prawdziwa skarbnica wiedzy. Jeśli masz jeszcze jakieś pytania to chętnie odpowiem.
-
Cześć !Gość pisze: ↑14 września 2006, 21:50moja mama ma zamiar kupić papuge nimfe jednak prawie nic o niej nie wiemy . Czy mógłby ktoś opisać coś na temat pielengnacji i o jej wychowaniu
Na naszym blogu dostępnych jest seria poradników, która dotyczy prawidłowej opieki nad naszymi wszystkimi zwierzętami. Wśród nich kilka artykułów dotyczy właśnie papug. Jakie kwestie poruszamy? Przede wszystkim, jak prawidłowo się nimi opiekować, co lubią, a co je denerwuje. Czy to, jaki pokarm i klatkę wybrać.
W poradniku Opieka nad papużką fakty i mity poznasz najczęstsze błędy dotyczące pielęgnacji papug. A także dowiesz się, jak prawidłowo zajmować się papużką.
Kod: Zaznacz cały
https://www.krakvet.pl/artykuly/opieka-nad-papuzka-fakty-i-mity/
KrakVet.pl
najlepiej kupić poradnik jakiś albo skorzystać z fachowej pomocy. To temat tak obszerny i ważny że źródło informacji jest baaardzo istotne Poszukaj kogoś, kto posiada nimfę albo specjalizuje się w tym obszarze, żebyś nie zrobiła krzywdy jejGość pisze: ↑14 września 2006, 21:50moja mama ma zamiar kupić papuge nimfe jednak prawie nic o niej nie wiemy . Czy mógłby ktoś opisać coś na temat pielengnacji i o jej wychowaniu
-
- Informacje
-