wymiar domku

Porady dotyczące żywienia i pielęgnacji pozostałych zwierzaków (m.in. papugi, chomiki, świnki morskie, kanarki itp...)

Moderatorzy:Robert A., Jarek

anax

14 stycznia 2007, 10:30

witajcie.chciała bym się zorjętować jaki powienien być wymiar domku dla świnki.Ponieważ moje dziecko chciało samo zrobić dla swojego pupila.klatkę mam 50*40*29 ale chodzi mi o taki żeby się świnka zmieściła jak dorośnie.nigdy nie miałam swinki i nie wiem ,nie umiem sobie jej wyobrazić jak dorośnie.
Gość

15 stycznia 2007, 12:51

Witam

Wymiary takiego domu z trixe to : 26*13*15cm

Dziekuje
Pozdrawiam
Marzena Machnik
Awatar użytkownika
Śliwka
Kontakt:

19 stycznia 2007, 18:01

Przy okazji i ja skorzystałam z tej informacji. Chciałam kupić mojej śwince domek na śwęta, pojechałam do sklepu zoologicznego, a pewna pani zaproponowała mi domek dla królika mniaturowego i stwierdziała,że inne hatki będą złe i w ogóle zamałe,
Zakupy w Krakvecie to chyba najlepsze rozwiązanie :)
Awatar użytkownika
Motusa
Kontakt:

09 lutego 2007, 09:00

Tak szczerze mówiąc , to domek dla miniaturowego króla jest chyba trochę lepszy. Oczywiście jeżeli wymiary klatki na to pozwalają . Już nigdy nie dam sie namówić na domek dla świnki np. Living World. Wygląda fajnie - na zdjęciu. Tak naprawdę jest duużo za mały i nawet moja młoda świnka się w nim nie mieści, nie mówiąc już o starszej. Na szczęście do klatki miałam dołączony domek, a że klatka była zaprojektowana dla króla, spokojnie obydwie świnki mieszczą się w lub na jednym domku.
ODPOWIEDZ
  • Informacje