Chciałabym się zpaytać kogoś doświadczonego, gdzie należy zadzwonić, gdy w przyszłości znajdę gdzieś rannego, zaniedbanego, itp psa ?? do weterynarza ? do schroniska ? prosze odpiszcie, bo tak się ostatnio zastanawiałam, a może po jakąś policję dla zwierząt ? ( niestety chyba takiej nie ma w polsce jeszcze ). Mieszkam w Tychach, więc chodzi mi o jakąś pomoc z Tychów, żeby była sprawna, szybka, nie bagatelizowała wezwania, a przede wszystkim, aby kochała psy i pomagała im z chęci, a nie z przymusu !
Dziś obok torów znalazłam wielkiego psa, który sapał i leżał w miejscu. Gdy przejechał pociąg, to on nawet nie zwrucił na niego uwagi. Tak się zastanawiałam gdzie mam zadzwonić, co zrobić ? Nagle podeszła jakaś kobieta i okazało się, że to był jej pies, który uciekł z podwórka. Wszystko skończyło się pomyślnie, a piesek był szczęśliwy
![Smile :)](./../images/smilies/icon_smile.gif)
Okropnie się czułam nie wiedząc gdzie dzwonić !
Prosze więc o jakiś numer, króry mogłabym mieć przy sobie na każdym spacerze z moim pieskim, ponieważ ja zawsze patrzę po krzakach czy gdzieś nie cierpi jakiś pies.
Z góry serdecznie dziękuję !!