witam ponownie!
ze wzgledu na zblizajacy sie nowy rok a co jest z tym zwiazane FAJERWERKI i wielki huk na ktory moj piesek jest bardzo wrazliwy i przerazająco sie boi bardzo prosze Pana Jarka o pomoc w dobraniu odpowiedniego środka uspokajajacego dla mojego Brunia. piesek ma prawie13 lat i jest w bardzo dobrej formie psychicznej i fizycznej jest bardzo radosny ale gdy przychodzi nowy rok i strzelanie fajerwerkami warjuje skomle piszczy trzesie sie jak galareta a serduszko prawie mu wyskakuje jednym slowem jest przerazony i bardzo sie boi ze nie jestem w stanie go uspokoic.Dlatego postanowilam temu zapobiec i poprosic Pana o pomoc w dobraniu odpowiedniego dla niego srodka uspokajającego i gdzie go mozna kupic. Dodam jeszcze ze Brunio jest pieskiem rasy mieszanej.
Bardzo prosze o odpowiedz Pozdrawiam
jaki środek na uspokojenie pieska?
jest cała masa takich środków niestety prawie wszystkie są na recepte. Pojawi się lada dzień w sklepie preparat dostępny bez recepty wkleje tu wtedy linka.
ja swoim daje ziołowe tabletki uspakajające firmy Labofarm, ale zawsze 31 grudnia biorę swoje psiarstwo na dłuuuuuuugi spacer do lasu żeby porządnie się wybiegały, bierzemy piłkę i urządzamy psom mecz futbolowy, jak po takim "meczu" przychodzą do domu, dostają jeść, dostają tabletki i śpią, mają gdzieś te wybuchy petard.
nic, żadnej reakcji, choć by się waliło i paliło- śpią jak zabite!
nic, żadnej reakcji, choć by się waliło i paliło- śpią jak zabite!
to jest najzdrowsze !!!!!!!!!!!! Szczęśliwego Nowego Roku.
-
- Informacje
-