kto wie niech odpowie
Wszystko zależy od treningu bo 40% jest to ok 22 cm to mój to przekroczy a nie przeszkoczy
właśnie moja sunia ma dobrą kondycje a skakać uwielbia,robi to sama bez zachęcania nawet jak rzuca się jej patyk to próbuje go złapać w powietrzu i wyskakuje skacze wtedy wysoko na około 1 metra i zaczełam się zastanawiać jak się to ma do jej stawów bo swoje waży i przy takich wyskokach stawy mają dość spore obciążenie,dodam też że jest to pies przyzwyczajony do wysiłku i pracy na kanapie mało przesiaduje jest bardzo aktywna
Wydaje mi się że jak jest przyzwyczjona to powinno być wszystko ok,jak mojemu rzucam frisbi to też wyskakuje bardzo wysoko(tylko jak to zmierzyć )Przeszkody które pokonuje mój lab to płotki do 70cm najwyższy,ale jest na treningu taka ściana dwumetrowa naktórą się wdrapuje ale z góry potem skacze(ściana jest pod lekkim kątem czyli jak się zaprze przednimi łapami to skacze z około 1,5 metra)
Ps Ma 56 cm i waży 34 kg
Ps Ma 56 cm i waży 34 kg
Mój Biscuit w kłębie ma 60cm a waży 38kg. Również skacze wysoko, uwielbia piłeczki tenisowe łapać w powietrzu. Najbardziej jednak lubi grać w noge, jest chyba najlepszym bramkarzem na świecie, szkoda ze go nie wzięli na mistrzostwa świata, to może Polska lepiej by wypadła na meczach.
Myśle, że nie ma co się martwić na zapas. Jak pies lubi skakać i nie odczuwa bólu to niech sobie skacze tak wysoko jak tylko umie.
Myśle, że nia ma co ograniczać naszych pupili, a i chyba dla nas to niezła frajda.
Ja najlepiej odpoczywam po całym dniu z moim Labkiem podczas zabawy na polanie i za nic bym tego nie zamieniła.
Myśle, że nie ma co się martwić na zapas. Jak pies lubi skakać i nie odczuwa bólu to niech sobie skacze tak wysoko jak tylko umie.
Myśle, że nia ma co ograniczać naszych pupili, a i chyba dla nas to niezła frajda.
Ja najlepiej odpoczywam po całym dniu z moim Labkiem podczas zabawy na polanie i za nic bym tego nie zamieniła.
Sorki za opóźnienie w odpowiedzi, ale byłam na niezłej 4-dniowej imprezie - tak na marginesie
Boguś zmierzyłam jeszcze raz ma dokładnie 58 cm, wiem to i tak więcej, ale na wystawy nie jeździmy więc się tym nie przejmuję.
Leda jak najbardziej mecz byłby interesujący. Ciekawe tylko w jakim stanie byłaby piłka - czy wogóle by coś z niej zostało.
Może zbierzemy drużyne, zostało jeszcze tylko 6 zawodników - jakis meczyk towarzyski.
Boguś zmierzyłam jeszcze raz ma dokładnie 58 cm, wiem to i tak więcej, ale na wystawy nie jeździmy więc się tym nie przejmuję.
Leda jak najbardziej mecz byłby interesujący. Ciekawe tylko w jakim stanie byłaby piłka - czy wogóle by coś z niej zostało.
Może zbierzemy drużyne, zostało jeszcze tylko 6 zawodników - jakis meczyk towarzyski.
-
- Informacje
-