prosilbym o jakies rady poniewaz jestem totalnym amatorem w sprawie wychowywania psow .
przy okazji czy to normalne ze one tyle spia za szczeniaka
moj to 2 miesieczny szczeniak , ojciec z hodowli matka nie , czysta krew
owczarek niemiecki
tzn powoli zaczynam go uczyc co i jak , typu siad nie ruszaj czy gdzie jest jego miejsce , a ogolnie kiedy zaczac jakas powazniejsza tresure ?
Ogólnie tresure zaleca się rozpoczynać od 8 m-ca, wcześniej można jednak chodzic do psiego przedszkola, ale to też około 4 może 5 m-ca.
Naprawde polecam Ci tą książkę, o której pisałam, zmienia ona pogląd na wiele spraw dotyczących psów. Czyta się ją jednym tchem.
Życzę powodzenia i wiele cierpliwości
Naprawde polecam Ci tą książkę, o której pisałam, zmienia ona pogląd na wiele spraw dotyczących psów. Czyta się ją jednym tchem.
Życzę powodzenia i wiele cierpliwości
Do psiego przedzskola możemy iść już po wszystkich szczepieniach,a kurs Pt od szóstego miesiąca
Gratuluje pieska jest piekny (nie wiem dlaczego ale mam słabość do do tej rasy). Sama jestem właścicielką 2 "podobnych"do owczarków piesków .Ostatnio czytałam książkę" Jak być najlepszym przyjacielem psa" autorstwa mnichów z New Skete, którzy specjalizują sie w hodowli i tresurze owczarków niemieckich- może być. TO normalne,ze dwumiesięczne psiunie tyle śpią, tak jak niemowlaki, budzą się na jedzonko, siusianko i zabawy.
-
- Informacje
-