Pierwsza cieczka.
Mam pytanie czy przed pierwszą cieczką suczka jest bardziej pobudzona? Moja suczka za 3 dni bedzie miala 8 miesiecy, od kilku dni jest bardzo pobudzona jak zaczne się z nią bawić to mogła by bez końca, dużo biega, rzuca sie na swoje zabawki, to wszystko jest bardzo zabawne czy wasze suczki podobnie reagują?
- raciborski11
- Kontakt:
Megda pisze:Mam pytanie czy przed pierwszą cieczką suczka jest bardziej pobudzona? Moja suczka za 3 dni bedzie miala 8 miesiecy, od kilku dni jest bardzo pobudzona jak zaczne się z nią bawić to mogła by bez końca, dużo biega, rzuca sie na swoje zabawki, to wszystko jest bardzo zabawne czy wasze suczki podobnie reagują?
niekoniecznie moja mika ma od 4 dni cieczke i nie zauwazyłem pobudzenia przed miesiączką była taka jak zawsze czyli wszedzie jej pełno tylko teraz ma słabsze dni ale to zrozumiałe prawda
Megda ; moze tak byc, moja byla wiecej pobudzona, podobnie jak u kobiet, kazda ma przebieg indywidualny. pozatym poczytaj o pierwszej cieczce w dziale HODOWLA , jest tam duzo na ten temat.
OK dziękuje
MAM PYTANIE... SKORO CIECZKA TRWA KILKA DNI TO KIEDY PRZYPADAJA TE NAJBARDZIEJ PLODNE DNI? CZY JEST TO NA POCZATKU , CZY RACZEJ POD KONIEC CIECZKI? A HA MAM LABRADORA... NIE WIEM CZY TO MA JAKIES ZNACZENIE. KIEDY POWINIENEM ODDAC JA DO KRYCIA? MOZE KTOS WIE ???
Cieczka trwa ok. 3 tygodni, a dni płodne są mniej więcej od 9-10 przez kolejne 4-5 dni. Ale to jest indywidualne dla każdej suczki, niektóre dają się kryć w 9 dniu, inne w 12 dopiero. Zobaczysz jak suczka zacznie odstawiać ogon i być "chętna". Wtedy też jedziesz na krycie.
Cieczka nie trwa kilka dni, trwa ok 3 tygodnie, ale moze tez trwac i piec tygodni . gdybys byl hodowca wiedzialbys o tym. a jesli nim nie jestes to nie powinienes rozmnazac suni. a juz bron boze przy pierwszej cieczce, to jest zakazane i szkodliwe dla zdrowia suni !
5 tygodni to cieczka patologiczna.Anonymous pisze:Cieczka nie trwa kilka dni, trwa ok 3 tygodnie, ale moze tez trwac i piec tygodni . gdybys byl hodowca wiedzialbys o tym. a jesli nim nie jestes to nie powinienes rozmnazac suni. a juz bron boze przy pierwszej cieczce, to jest zakazane i szkodliwe dla zdrowia suni !
A hodowcą człowiek się staje, jeśli jego suka ma szczeniaki.
do pieciu tygodni to jeszcze norma, niektore sunie maja opozniona owulacje. jest pewna roznica miedzy hodowca a rozmnazaczem ,szczegolnie takim ktory trzyma sunie labka , dla kasy bo teraz moda na labki.
-
- Informacje
-