Witam!
Mam pytanie, czy jest jakiś sposób zapobiegania, przy postawie stojącej, rozstawianiu przez psa "piąstek" na zewnątrz?
Jest to młody pies, nie ma jeszcze roku. Ma troche wąsko osadzone przednie łapy, i od jakiegoś czasu zauważyłam, że piąstki idą na zewnątrz. Póki co widać to minimalnie, ale czy to może się pogłębić?
Do jedzenia dostaje Royal Canin, do tego 5 ml ArthroFlexu (ma 30 kg) i 1 miarkę Flawitolu.
Może daję czegoś za dużo, a może za mało, a może w ogle coś zmienić?
Do jakiego wieku wskazane jest podawanie ArthroFlexu?
Pozdrawiam
Pozycja wystawowa i dodatki żywieniwe
tak naprawde nie wiem o co ci chodzi w pojęciu piąstki. Nie ma takiej częci ciała u psa . Dokładnie sprecyzuj pytanie, czy dotyczy przednich łap czy tylnych i jakiego stawu.
Artroflex można podawać nawet całe życie ale czy trzeba? To zależy czemu ma służyć.
Artroflex można podawać nawet całe życie ale czy trzeba? To zależy czemu ma służyć.
jak domniemywam, dotyczy to nadggarstków, które przypominaja razem odwróconą litere Y jest to poważna wada , która powinno sie leczyc jak najwcześniej, jej powodów istnieje kilka i powinien rozpoznać je dobry ortopeda. Część tych "powodów" po ich likwidacji we wczesnym stadium rozwoju powoduje normalny dalszy rozwój łap, część z nich a zwłaszcza zmiany rozwojowe w obrębie samego nadgarstka ogólnie rokują źle na całkowite wyleczenie. Znajdź dobrego psiego ortopede.
Dziękuję za odpowiedź.
ArthroFlex chciałabym podawać psu do czasu prześwietlenia stawów, i czy kuracja będzie kontynuowana zależeć będzie od wyniku tego prześwietlenia.
Ale czy nie przesadzam z dodawaniem mu jeszcze do pokarmu Flawitol?
Poza tym... zauważyłam zmianę w postawie psa od czasu kiedy dostaje jeść na podwyższeniu. Pies się już tak nie musi schylać, wyginając przy tym nadgarstki.
ArthroFlex chciałabym podawać psu do czasu prześwietlenia stawów, i czy kuracja będzie kontynuowana zależeć będzie od wyniku tego prześwietlenia.
Ale czy nie przesadzam z dodawaniem mu jeszcze do pokarmu Flawitol?
Poza tym... zauważyłam zmianę w postawie psa od czasu kiedy dostaje jeść na podwyższeniu. Pies się już tak nie musi schylać, wyginając przy tym nadgarstki.
co do preparatów witaminowych niech zadecyduje twój lekarz gdyż to on zna psa i jest w stanie ocenić czego potrzebuje twój pupil. Przy wadach kończyn min. koślawości nadgarstów stosuje się różne postawy ulgowe np. karmienie na podwyższeniu. Także dobrze robisz.
Ale... nie wiem, czy do końca się zrozumieliśmy. Pies ma łapy proste, tylko tak jakby same "palce" odchylały się na zewnątrz.
Czy podawanie flawitolu ma jakies uzasadnienie w postaci np. wynikow badan krwi, ktore wskazuja na jakies niedobory?
Pies ma po prostu francuza czy to jakis inny problem? Wedle mojej (skromnej) wiedzy z francuzem nikt do ortopedy nie biega.
Pies ma po prostu francuza czy to jakis inny problem? Wedle mojej (skromnej) wiedzy z francuzem nikt do ortopedy nie biega.
Ale... nie wiem, czy do końca się zrozumieliśmy. Pies ma łapy proste, tylko tak jakby same "palce" odchylały się na zewnątrz.
jeśli dobrze sobie wyobrażam a internet nie służy tak dobrze wyobrażeniom, twój pies ma wade postawy. Ale to trzeba zbadać i leczyć na pewno nie przez internet.
Czy podawanie flawitolu ma jakies uzasadnienie w postaci np. wynikow badan krwi, ktore wskazuja na jakies niedobory?
Co do tego pytania to kompletnie nie wiem o co komuś chodzi.
jeśli dobrze sobie wyobrażam a internet nie służy tak dobrze wyobrażeniom, twój pies ma wade postawy. Ale to trzeba zbadać i leczyć na pewno nie przez internet.
Co do tego pytania to kompletnie nie wiem o co komuś chodzi.
Czy tę wadę idzie w jakiś zposób wyeliminować, ew. zminimalizować?
Czy można poprawić wąski front?
Czy tę wadę idzie w jakiś zposób wyeliminować, ew. zminimalizować?
Czy można poprawić wąski front?
tak ale nie udziele ci takich info przez neta. Bo możemy mówić o różnych rzeczach jak to: Czy można poprawić wąski front?
kompletnie nie wiem o co chodzi.
kompletnie nie wiem o co chodzi.
Z tym wąskim frontem, zacytowałam co do słowa opis psa z wystawy.
Wąsko rozstawione przednie łapy.
Wąsko rozstawione przednie łapy.
-
- Informacje
-