Ubranie dla psa

Tutaj poruszamy tematy nie objęte w innych działach.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Katherinne

28 grudnia 2024, 16:41

Mam małego psa, mieszańca z krótką sierścią, który mieszka na podwórku. Ma około 15 lat. Właśnie dostał ubranko (nigdy wcześniej żadnego nie nosił) i osoba, które je dała, twierdzi, że pies może je nosić cały czas, bo jest mu zimno. Czy jest to prawda?
Awatar użytkownika
Czipsy

30 grudnia 2024, 11:58

Jak przyzwyczaisz psa do ubranka, to bez niego będzie mu zimno. Tylko trzeba sprawdzać, czy ubranko np. nie wyciera sierści, nie obciera go itd.
basia456

09 stycznia 2025, 14:12

Katherinne pisze:
28 grudnia 2024, 16:41
Mam małego psa, mieszańca z krótką sierścią, który mieszka na podwórku. Ma około 15 lat. Właśnie dostał ubranko (nigdy wcześniej żadnego nie nosił) i osoba, które je dała, twierdzi, że pies może je nosić cały czas, bo jest mu zimno. Czy jest to prawda? https://pieknowstylu.pl/sennik-cukierki/
Jeśli twój pies ma krótką sierść i jest już w starszym wieku, to ubranko może mu pomóc, ale lepiej, żeby nie nosił go cały czas, tylko w chłodniejsze dni, żeby nie przesadzić z ciepłem i nie utrudniać naturalnej termoregulacji. :D
ODPOWIEDZ
  • Informacje