![Shocked :shock:](./images/smilies/icon_eek.gif)
Zadzwoniłam do innej lecznicy w okolicy i tam też zalecono mi szczepienie po 12 tygodniu życia.
Dziwi mnie to ,ze z hodowli kocięta są wydawane w 12 tygodniu życia już po szczepieniu i kwarantannie,a dla kociego mieszańca jest za wcześnie
![Question :?:](./images/smilies/icon_question.gif)
carmella pisze:10 tygodniowy kociak dwukrotnie zaszczepiony??
hmmmmmm
Hodowle nalezace do PZFu gdzie kociaka mozna wydac w wieku 10 tyg szczepia z reguly kota raz, a nowy wlasciciel musi kota doszczepic. Ale znam takich hodowcow, ktorzy - mimo , iż mogą wydac takiego kociaka - nie wydaja go przed ukonczeniem 12 tygodni, czy 14 tygodni.
W hodowlach pierwsze szczepienie jest po skonczeniu 8 tygodnia, potem drugie.
Wiekszosc znanych mi hodowcow po drugim szczepieniu jeszcze kilka. kilkanascie dni ma kociaka u siebie, zeby zmiana domu nie odbila sie niekorzystnie na zdrowiu kociaka.
ja bym szczepila powtornieAnonymous pisze:a jesli moje kociaste były szczepione w wieku 2,5mies.to musze powtarzać szczepienie?wet powiedział ze dopiero za rok.i czy koty niewychodzace trzeba szczepic na wscieklizne?
Ja doszczepiałam obydwa moje kociaki. I kocurek i kotka były szczepione w wieku 2,5 mies. Kocurek był u mnie pierwszy, kichał, leciało mu z noska, słabo rósł, miał problemy z jelitkami. doszczepiłam go kiedy miał 4.5 mies za radą weterynarza którego znalazłam metodą prób i błędów. W ciągu tygodnia wszystkie dolegliwości ustapiłyBRI-MISIE*PL pisze:ja bym szczepila powtornieAnonymous pisze:a jesli moje kociaste były szczepione w wieku 2,5mies.to musze powtarzać szczepienie?wet powiedział ze dopiero za rok.i czy koty niewychodzace trzeba szczepic na wscieklizne?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 19 gości