Szczepienie
wygląda to na odczyn poszczepienny. Co do wprowadzenia kota z azylu zaszczepiłbym twojego pupila przeciwko białaczce
Mam pytanie.
Mój kocur był szczepiony raz w roku szczepionka Felovax IV.
W tym roku musiałam się przeprowadzic do innego miasta i co za tym idzie zmienić weterynarza. Ponieważ nie znam tego miasta wybrałam lecznice która znajduje się najbliżej mojego domu.
Niestety weterynarz nie miał Felovax IV, więc zaproponował Felovax PCT. Stwierdził też, że chlamydia jest w tym rejonie rzadko spotykana choroba i nie ma potrzeby na nia szczepić , więc proponowana przez niego szczepionka powinna byc wystarczajaca.
Kot został więc zaszczepiony, ale niestety mam teraz obawy czy dobrze zrobiłam.
Czy nie jest teraz bardziej narażony na chlamydie? Czy ta szczepionka daje wystarczajaca ochrone?
Moj kot nie wychodzi na dwor i nie ma kontaktu z innymi zwierzetami.
Mój kocur był szczepiony raz w roku szczepionka Felovax IV.
W tym roku musiałam się przeprowadzic do innego miasta i co za tym idzie zmienić weterynarza. Ponieważ nie znam tego miasta wybrałam lecznice która znajduje się najbliżej mojego domu.
Niestety weterynarz nie miał Felovax IV, więc zaproponował Felovax PCT. Stwierdził też, że chlamydia jest w tym rejonie rzadko spotykana choroba i nie ma potrzeby na nia szczepić , więc proponowana przez niego szczepionka powinna byc wystarczajaca.
Kot został więc zaszczepiony, ale niestety mam teraz obawy czy dobrze zrobiłam.
Czy nie jest teraz bardziej narażony na chlamydie? Czy ta szczepionka daje wystarczajaca ochrone?
Moj kot nie wychodzi na dwor i nie ma kontaktu z innymi zwierzetami.
Twój lekarz miał świętą racje.
-
- Informacje
-